Nazivaju je jednom od najboljih pizzerija u Hrvatskoj. Evo kakve su cijene

Foto: Lovac na pizze

Dragan Maloševac je specijalist hitne medicine u Zavodu za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije. Odrastao je u Zagrebu, samo nekoliko ulaza od Šestina, jedne od prvih zagrebačkih pizzerija s krušnom peći, a vrijeme njegovog odrastanja bilo je i vrijeme prvih kultnih pizzerija u socijalističkoj Hrvatskoj, poput Dvojke, Kamenitih vrata, Purgera, Zadra i Četiri lovca, što je bilo presudno i za njegovu ljubav prema pizzi. Osim što se bavi svime čime se već ljudi na hitnoj bave, Dragan putuje svijetom i isprobava pizze. Probao ih je otprilike milijun, upoznao vlasnike najboljih pizzerija i opsjednut je tajnama pripreme dobre pizze.

JOŠ JEDAN produženi vikend u Istri iskoristili smo za odlazak u Labin, hrvatski grad poznat po dobrim pizzerijama. Prošli smo posjet Labinu iskoristili za odlazak u pizzeriju Napoli, a sada smo se odlučili za Rumore u kojem smo već bili nekoliko puta i uvijek smo ga napustili siti i zadovoljni.

Prije samog osvrta na pizzu i pizzeriju, mali savjet vozačima. Ako u samu jezgru starog grada dođete osobnim automobilom, ne gubite nadu kad ugledate pun parking. Samo dvjestotinjak metara dalje od strogog centra stare jezgre nalazi se veliki parking s kojeg se stepenicama možete pješke spustiti natrag u stari grad za nekih pet, šest minuta.

Pogled od milijun dolara

Ovo je bio prvi put da u Rumore dolazimo praktički u sezoni, pa smo stol rezervirali na velikoj lijepoj terasi koja je okružena ostacima zidina starog grada. A upravo se s terase širi predivan pogled koji mnogi gosti ističu u svojim recenzijama.

S obzirom na to da sam Rumore spomenuo već bezbroj puta u svojim osvrtima, a nisam do sada napisao izdvojeni osvrt, odlučio sam napokon ispraviti taj propust. Upravo sam zbog toga potrošio jako puno vremena prilikom izbora pizze jer Rumore u ponudi ima pizze vrhunski složenih nadjeva.

Ništa bez mortadele

Naravno, bez obzira na potrošeno vrijeme, ja sam uobičajeno, pomalo tvrdoglavo, izabrao Pistacchio & Mortazza by Rumore, pizzu s vrhunskom mortadelom i pestom od pistacije. Druga je bila Burratina & Pršut, nova pizza u ponudi koja nas je privukla upravo burratom.

Pizze su nam na stol stigle iznenađujuće brzo, možda nekih desetak minuta nakon narudžbe, iako su svi stolovi na terasi bili puni gostiju. Čim su spuštene na stol, zapuhnuo nas je fini miris krušne peći na drva. To je miris koje tijesto dobije kad se pizze peku u kvalitetnim krušnim pećima na drva i teško ga je ne prepoznati i ne osjetiti.

Savršene napoletane

Pizze su vizualno doslovno savršene napoletane, a miris i izgled prate savršena tekstura tijesta i kvalitetni sastojci u nadjevima. Kad bih morao zamisliti savršenu modernu napoletanu, onda bih bez imalo dvojbe zamislio pizze kakve su nam se pojavile na stolu.

Možda sam pomalo subjektivan, ali doslovno svaki put kad posjetim Rumore pomislim kako je to najbolja pizza s mortadelom i pistacijom koju sam probao. Ono što izdvaja vrhunsku od prosječne pizzerije upravo je konzistentnost kvalitete tijesta, a Rumore to definitivno ima.

Cijene

Cijene pizza kreću se od 8 eura, koliko košta Margherita, do 15 eura koliko košta Burratina s pršutom, koju smo naručili i koja uistinu vrijedi svakog centa. Pistacchio & Mortazza by Rumore košta 12.50 eura. Znam da cijene uvijek izazovu burnu raspravu u komentarima, ali s obzirom na lokaciju, uslugu, atmosferu i kvalitetu pizze, cijene u Rumoreu smatram prihvatljivima i ne previsokima.

Uz sve nabrojano, moram istaknuti i odličnu ponudu craft piva. Budući da volim crna piva, izabrao sam standardno dobru Medvedgradovu Gričku vješticu. Prekrasna velika terasa na zidinama starog grada, ljubazno i profesionalno osoblje i gotovo savršene napoletane pečene u krušnoj peći na drva argumenti su zbog kojih se isplati sjesti u auto i odvesti se u Labin na jednodnevni izlet ili samo na ručak ili večeru. Mi smo to učinili već nekoliko puta i siguran sam da ćemo doći ponovno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.