Na natjecanju u jedenju sirovih kopriva u Engleskoj postavljen novi rekord

Foto: FB/Dorset Nectar

Više od 30 ljudi iz raznih zemalja svijeta poput Engleske, SAD-a i Nizozemske, u subotu je sudjelovalo na još jednom svjetskom natjecanju u konzumaciji sirove koprive na farmi Dorset Nectar Cider u Engleskoj. Natjecanje se ranije održavalo u Bottle Innu u Marshwoodu, koji je u međuvremenu zatvoren, a tradiciju koja datira iz 1980-ih preuzeo je Ryan Strong, koji ju je preselio na novu lokaciju.

Svježa kopriva i jabukovača kao spas

Najvažniji zadatak u organizaciji prije održavanja ovog neobičnog natjecanja jest pripremiti svježu koprivu. Stabljike koprive se skupljaju i režu na komade dužine 61 cm, a kako bi natjecateljima barem malo olakšali ovaj pothvat, organizatori im daju jabukovaču koju tradicionalno piju uz jedenje kopriva i koja svojom slatkoćom olakšava gutanje, ali ju koriste i za umakanje koprive kako bi se navlažila i lakše prolazila niz grlo.

Na natjecanju pobjeđuje ona osoba koja pojede najviše kopriva u 30 minuta. Tom Wheeler iz Londona pojeo je 35.4 metra lišća stabljike sirove koprive i time osvojio trofej za muškarce, nadmašivši prošlogodišnji rezultat od 19.5 metara. Predstavnica ženske konkurencije Beth Hodges zadržala je svoju titulu tako što je konzumirala 19.5 metra sirove koprive i time oborila vlastiti prošlogodišnji rekord za 1.2 metra.

Beth Hodges, koja je doputovala iz Walesa, komentirala je kako je iznenađena i sretna što je ponovno pobijedila, iako su je ruke još uvijek boljele: "Glas mi je također dublji za oktavu ili dvije i malo sam hrapavija", rekla je i dodala: “Stabljika koprive izbola mi je usta i jezik mi ima stvarno čudnu boju, ali više sam se koncentrirala na bol u rukama, pa sam vjerojatno zaboravila na usta. Suhoća kopriva je nezgodna stvar i teško je žvakati ih. Mislim da to ovisi o vremenskim prilikama - ove godine ih je bilo teško žvakati." 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.