DOK jesen nosi sve češće oblačne dane i kišu, važno je prilagoditi i hranu takvoj atmosferi. Više vremena provodimo u kući, a što je ljepše od mirisa jabuka i cimeta? Ne, ne morate peći kolače svaki put kad je oblačno, ali ako ste ih se poželjeli - pripremite pohani kruh s karameliziranim jabukama.
Ovaj obrok rado pripremamo vikendom za doručak, ali i popodne kad nam baš treba brza slastica. Ujedno ćete iskoristiti stari kruh, a ostale sastojke sigurno već imate kod kuće. Evo što će vam sve trebati i kako se priprema.
Potrebni sastojci
- stari kruh
- jaja
- mlijeko
- suncokretovo ulje
- jabuke
- šećer
- maslac
- voda
Kako se priprema
Pomiješajte jaja i mlijeko, natopite šnite kruha i ispohajte ih na ulju. Jabuke ogulite i narežite na kockice, a u tavi istopite šećer. Dodajte jabuke i malo vode te pustite da se sve krčka. Na kraju dodajte maslac i još malo prokuhajte. Servirajte tako da pohani kruh prelijete karameliziranim jabukama. Preporučujemo da jabukama dodate i prstohvat cimeta, a to možete napraviti i na kraju, kad sve servirate.
Cijeli recept s točnim mjerama pogledajte ovdje.