Uz ovaj brzi obrok cijela će kuća mirisati na cimet, sve sastojke već imate kod kuće

Foto: Shutterstock

DOK jesen nosi sve češće oblačne dane i kišu, važno je prilagoditi i hranu takvoj atmosferi. Više vremena provodimo u kući, a što je ljepše od mirisa jabuka i cimeta? Ne, ne morate peći kolače svaki put kad je oblačno, ali ako ste ih se poželjeli - pripremite pohani kruh s karameliziranim jabukama. 

Ovaj obrok rado pripremamo vikendom za doručak, ali i popodne kad nam baš treba brza slastica. Ujedno ćete iskoristiti stari kruh, a ostale sastojke sigurno već imate kod kuće. Evo što će vam sve trebati i kako se priprema. 

Potrebni sastojci

  • stari kruh
  • jaja
  • mlijeko
  • suncokretovo ulje
  • jabuke
  • šećer
  • maslac
  • voda

Kako se priprema

Pomiješajte jaja i mlijeko, natopite šnite kruha i ispohajte ih na ulju. Jabuke ogulite i narežite na kockice, a u tavi istopite šećer. Dodajte jabuke i malo vode te pustite da se sve krčka. Na kraju dodajte maslac i još malo prokuhajte. Servirajte tako da pohani kruh prelijete karameliziranim jabukama. Preporučujemo da jabukama dodate i prstohvat cimeta, a to možete napraviti i na kraju, kad sve servirate. 

Cijeli recept s točnim mjerama pogledajte ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.