Za sve fanove cimet-rolica, imamo kolač koji je i ove jeseni nezaobilazan

Foto: Shutterstock

UŠLI smo u najjesenskiji tjedan u godini, kada će bundeve doživjeti svoj vrhunac - neke će se ukrašavati, a od onih slatkih, muškatnih ćemo pripremati deserte. Jedan takav, nama omiljen je slatki kruh od bundeve koji, zapravo, nekako radije zovemo kolačem od bundeve. Sladak je, sočan, pravi jesenski biskvit koji okusom podsjeća na cimet-rolice.

Za one kojima slastice s bundevom nisu toliko poznate - pripremaju se od muškatne bundeve (manja, ovalnog oblika) koja je okusom slatka, a kombinira se sa cimetom, đumbirom, muškatnim oraščićem i klinčićima. Za pire od bundeve možete si olakšati tako da na tržnici kupite već pripremljenu, na kockice izrezanu bundevu koju možete ispeći.

Nakon pečenja će omekšati, pa ju jednostavno pretvorite u pire. Cijeli recept za pripremu pirea od bundeve pogledajte ovdje

Za ovaj kruh-kolač priprema se i preljev od krem sira, maslaca, mlijeka i vanilije, što bi vas moglo još više podsjetiti na cimet-rolice.

@lovevivv cinnamon pumpkin bread🫶🏼🎃 Ingredients Loaf: - 2 cups all-purpose flour - 1 tbsp baking powder - 1/2 tsp salt - 3 tsps pumpkin spice - 3/4 cup sugar - 1 egg - 1 cup milk - 2 tsp vanilla extract - 1/3 cup sour cream - 3/4 cup pumpkin purée Swirl - 1/2 cup sugar - 3 tsp cinnamon - 2 tbsp butter, melted and cooled slightly Glaze - 1/2 cup powdered sugar - 2 - 3 tsp milk Directions: - Preheat oven to 350, and grease/ butter a loaf pan with parchment paper. - Whisk together flour, baking powder, salt, pumpkin spice, and sugar in a small bowl, and set aside. - Whisk together egg, milk, vanilla, sour cream, and pumpkin purée in a large bowl. Add flour mixture to the wet ingredients and stir with a spoon just until combined. - Pour into a greased loaf pan. - Make swirl ingredients by mixing together sugar, cinnamon and butter in a small bowl. Pour over bread mixture and use a knife to swirl it into the batter. - Bake for 45-50 minutes (or until done). - Let cool for a few minutes on wire rack. - While cooling, make glaze by combining powdered sugar and milk. Once bread is mostly cooled, drizzle glaze over bread and ENJOY! #bakingrecipe #fallbaking #bakingszn #pumpkinrecipes #pumpkinseason ♬ Fairytale (From "Shrek") - Geek Music

Potrebni sastojci 

Za kruh: 

  • glatko brašno
  • soda bikarbona
  • prašak za pecivo
  • šećer
  • maslac
  • jaja
  • ekstrakt vanilije
  • pire od bundeve
  • sol
  • cimet, muškatni oraščić, đumbir

Za preljev: 

  • krem sir
  • maslac
  • mlijeko
  • ekstrakt vanilije
  • šećer u prahu 

Kako se priprema 

Pomiješajte sve suhe sastojke za kruh u jednoj posudi, a u drugoj pomiješajte sve mokre sastojke pa ih sjedinite sa suhima. Dobro miješajte dok ne dobijete glatku smjesu za kruh. Pecite ga u klasičnom kalupu za kruh, a potom napravite preljev. 

Preljev od krem sira napravite tako da pomiješate sve sastojke i miješate, a trebao bi biti negdje između tekućeg i gustog. Prelijte ga preko kruha, a površinu možete posuti orašastim plodovima po želji. 

Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.