Horoskopski znakovi koji često manipuliraju drugima kako bi ostvarili svoje ciljeve

*Horoskopske preporuke i savjete ne treba shvaćati naročito ozbiljno, a za sve indikacije i nuspojave obratite se obližnjem znanstveniku.

AKO SE bavite ljudima i promatranjem njihovih navika, brzo možete prepoznati tko želi da sve bude baš onako kako želi i nikako drugačije. Bez puno vike ili vidljivog pritiska, osobe rođene u znaku Škorpiona, Vage i Ribe uspijevaju usmjeriti situaciju u svoju korist, bilo uz šarm, suptilne poteze ili utjecaj na emocije. U nastavku donosimo zašto manipuliraju drugima.

Škorpion

Škorpioni su poznati po svojoj strasti, ali i oštrom umu koji ih čini izuzetno vještima u manipulaciji. Ako Škorpion nešto želi, vrlo je vjerojatno da će pronaći način kako to i dobiti, a pritom ostati hladan i smiren. Ne koriste otvorene trikove; njihova je manipulacija suptilna i često potpuno nevidljiva. Moguće je da će pažljivo promatrati svaku sitnicu kako bi točno znali kada i kako povući potez, bilo riječima ili djelima, kako bi drugi pristali na njihov plan.

Škorpion je majstor u korištenju svojih intuitivnih sposobnosti za manipulaciju, zna kada se povući, kada popustiti i kada ubaciti tu jednu riječ koja mijenja sve. Ljudi često ne shvaćaju da su se našli u njihovoj zamci sve dok već nije prekasno. Ali, njima nije stalo do drame. Škorpioni igraju svoje igre u sjeni i to im savršeno odgovara. Ako ste se ikada zapitali zašto ste prihvatili neki dogovor sa Škorpionom, vjerojatno je upravo njihova vješta manipulacija bila zaslužna za to.

Vaga

Vage su znakovi koji vole sklad i harmoniju, ali kad nešto žele, njihov diplomatski pristup može se pretvoriti u pravu manipulativnu igru. One neće pritisnuti izravno, nego će vješto koristiti šarm, komplimente i ugodne riječi kako bi došle do svog cilja. Vaga će vas saslušati, pohvaliti, a zatim vam suptilno uputiti prijedlog kao da je vaš, iako ga je zapravo ona nametnula.

Njihova je manipulacija toliko ugodna da mnogi ni ne primijete da su dio nje. Ako Vaga želi da ju netko prati u odluci, pobrinut će se da to izgleda kao zajednički izbor. Vage nikada neće otvoreno pokazati da guraju svoj plan, ali iza njihove ljubaznosti i mirnog tona često se krije lukavi um koji točno zna što radi. Za Vagu, manipulacija je kao društvena igra koju igraju s lakoćom i šarmom.

Riba

Ribe, koje se često doživljavaju kao osjetljivi sanjari, znaju koristiti svoje emotivne sposobnosti kako bi pridobile simpatije i ostvarile svoje ciljeve. Iako se čine nevinima i nježnima, Ribe su vrlo vješte u emocionalnoj manipulaciji. Njihov pristup je suptilan i često dolazi kroz žaljenje, pozivanje na razumijevanje ili pasivno-agresivni komentar. Majstori su u tome da se predstave kao žrtve, a zatim se oslanjaju na suosjećanje drugih kako bi ih naveli da im pomognu.

Njihova manipulacija često dolazi iz želje da se zaštite, ali ako osjete da im je potrebna podrška, mogu se pobrinuti da svi oko njih budu svjesni njihovih "problema". Ribe znaju kako izazvati osjećaj krivnje kod drugih na vrlo blag način, a često čak i izgledaju nevino dok to rade. Njihova manipulacija nikada nije gruba, ali je itekako učinkovita jer Ribe znaju da je emocionalna veza najjače oružje koje imaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.