Prizor kao iz bajke: U ovom azilu svi psi žive u uređenim kolibama

Screenshot: TikTok/ @thatgoodnewsgirl

U VEĆINI azila, napušteni psi često su smješteni u kavezima koji sadrže samo najpotrebnije stvari, no to nije slučaj u poljskom gradu Przemyślu, u kojem se nalazi bajkovito selo za pse.

@thatgoodnewsgirl At the Dog Village, adoptable dogs live in their own cottage homes instead of kennels. They receive lots of socialization and training to prepare them to be members of a family. 🐕 The on-site rehabilitation center also allows the Dog Village to take in more complicated cases that would not be able to get the care they need at a shelter. 🏠 Because they will already be accustomed to a home environment, these dogs may be more likely to be adopted when they would otherwise be overlooked. 🐶 The Dog Village is in Przemysl, Poland and was the idea of Dr. Radosław Fedaczyński. It is run on donations through the ADA Foundation (Fundacja ADA). ❤️ See more from them here: @fundacja.ada 📸 Fundacja ADA #dogvillage #dogadoption #dog #dogs #goodnews #animals #dogrescue ♬ original sound - jenn💜 good news & fun stories

Azil u Przemyślu dao je izgraditi veterinar Radosław Fedaczyński, koji je svakom psu htio pružiti smještaj koji zaslužuje dok ne pronađe zauvijek dom. U tzv. "Selu za pse" (Psia Wioska), napušteni psi žive u šarenim kolibama, koje su u potpunosti uređene, imaju struju, namještaj, klimu i grijanje, a uz to imaju i malo dvorište. Selo za pse financiraju Fedaczyński i Zaklada ADA (Fundacja ADA).

Svaki pas prolazi trening i socijalizaciju

Svaki pas prolazi socijalizaciju i u zauvijek dom dolazi naučen na život u kući ili stanu, a uz to nije pod stresom do kojeg može doći zbog života u boksu. U selu se nalazi i rehabilitacijski centar, u koji dolaze psi koji su bolesni ili ozlijeđeni.

Osim toga, Selo za pse ima igralište i spa centar, a nedavno je otvorena i škola za pse u kojoj psi rade uz trenere.

Prekrasni azil oduševio je korisnike TikToka koji su ostavili čak 690 tisuća lajkova i četiri tisuće komentara na video koji je prije dva dana objavila @thatgoodnewsgirl. 
 
"Ovo selo za pse je prekrasno! Volio bih da drugi azili repliciraju ovaj koncept", "Smijem li se ja useliti", "Ponosim se svojom državom zbog ovoga", "Ovi psi žive bolje nego ja", samo su neki od komentara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.