U Dumovcu je 160 pasa i mačaka. Voditeljica skloništa: Građani sve manje udomljavaju

Foto: Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba

U subotu, 6. srpnja, Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu ima Dan otvorenih vrata. Građani taj dan od 10 do 14 sati mogu upoznati pse i mačke koji u skloništu čekaju udomljenje.

Ondje je trenutačno više od 130 pasa i 30 mačaka, a čak četvrtinu među njima čine štenci i mačići. Budući da se odbačeni kućni ljubimci na zagrebačkim ulicama pronalaze gotovo svakodnevno, važno je da oni, koji su sada u skloništu, čim prije dobiju svoje ljude.

Naziv subotnje akcije je Njušimo ljubav. Naime, psi i mačke u Dumovcu jako se vesele posjetiteljima. Daju sve od sebe da ih netko primijeti i odvede u bolji život. Psi laju, a neki čak i skaču uz ogradu. Mačke prilaze ljudima i traže maženje. Dumovečke njuške osjećaju da ljudi koji dolaze u sklonište imaju veliko srce za životinje.

"Najviše napuštenih kućnih ljubimaca primamo tijekom proljeća i ljeta. Uz odrasle pse bez mikročipa, u Zagrebu se pronalaze odbačena legla pasa i mačaka. Sklonište nam je tako stalno puno, a neki pronađeni ljubimci ostaju na privremenom čuvanju kod građana. U Sklonište ih primamo čim se za njih otvori mjesto. Kako bismo to ubrzali, nužno nam je povećati broj udomljenja ljubimaca", izjavila je Tatjana Zajec, voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Sve je manje onih koji se odlučuju za udomljavanje

Međutim posljednjih godina bilježi se negativan trend. Sve je manje onih koji se odlučuju za udomljavanje kućnih ljubimaca.

"Dobro je da razumiju odgovornost koju nabavljanje ljubimca nosi, ali voljeli bismo da, ako mogu, prihvate ljubav koju im dumovečke njuškice nude", dodala je Zajec.

U sklonište je pozvala sve koji razmišljaju o nabavi ljubimca, ali i one kojima to još nije u planu. Dobro je da vide gdje je mjesto na kojem mogu pronaći savršenog ljubimca kada za to dođe pravi trenutak.

U naselje Dumovec na istoku Zagreba jednostavno se može doći automobilom, ali i autobusom ZET-a koji vozi s Kvaternikovog trga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.