"Straight Outta Compton": Gary Gray snima biografski film o N.W.A.



REDATELJ F. Gary Gray povukao se iz utrke za režiranje nastavka "Captain Americe", te se odlučio na novi projekt, a to je biografski film o jednoj od najvažnijih hip hop skupina svih vremena, N.W.A.

Film je dobio naslov po debitantskom albumu N.W.A., "Straight Outta Compton". Riječ je o projektu kojeg New Line Cinema već duže vrijeme ima u planovima, ali do sada nisu uspjeli naći odgovarajuću kombinaciju filmaša za takav film. Gray je odličan izbor, jer iza sebe ima izvrsne trilere "Law Abiding Citizen" sa Jamiejem Foxxom i Gerarldom Butlerom, te "Pregovarača" sa Samuel L. Jacksonom i Kevinom Spaceyem. Također je režirao kultnu stonersku komediju "Petak" sa Ice Cubeom i Chrisom Tuckerom, a režirao je i spotove za Cubea, Cypress Hill, Dr. Drea, TLC, Rick Rossa i Outkast.

N.W.A. su izdali dva albuma i definirali West Coast Gangsta Rap: "Straight Outta Compton" i "Niggaz4Life", a članovi su bili već spomenuti Dr. Dre i Ice Cube, Eazy-E, MC Ren, Dj Yella i Arabian Prince. Eazy-E je umro od side '95., a ostali članovi su zajedno radili na albumima Ice Cubea i Drea, te su navodili i Snoop Dogga kao člana grupe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.