Zašto bi Diddyju svjedočenje na vlastitom suđenju donijelo više štete nego koristi?

Foto: EPA

Očekuje se da će Sean Diddy Combs svjedočiti na sudu nakon što je protiv njega podignuta optužnica za reketarenje i trgovinu ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja. Odvjetnica Meesha Moulton iz Nevade tvrdi kako bi njegovo svjedočenje "učinilo više štete nego koristi" za njega.

"Postoji razlog zašto odvjetnici obično savjetuju svojim klijentima da ne svjedoče na suđenju. Svjedočenje na vlastitom suđenju dovodi do unakrsnog ispitivanja tužiteljstva. Taj mentalno naporan proces bit će nemilosrdan; pokušat će pronaći nedosljednosti u njegovim izjavama i natjerati ga da prizna stvari koje bi mu mogle štetiti", izjavila je za Page Six.

"Ako Diddy postane frustriran, svjedočenje će mu donijeti više štete nego koristi. Ako se bude borio da ostane pribran pod pritiskom, to može negativno utjecati na percepciju porote. Ispitivanje će biti najveći izazov za Diddyja", dodala je.

"Želi ispričati svoju stranu priče"

Combsov odvjetnik, Marc Agnifilo, rekao je u novom dokumentarcu TMZ Studiosa Pad Diddyja: Optužnica da reper želi ispričati svoju stranu priče na suđenju. "To je ljudska priča, priča o povrijeđenosti. To je priča o slomljenom srcu", izjavio je.

Moulton je dodala kako bi savjetovala Diddyju da ne svjedoči na nadolazećem suđenju, ali priznaje da bi to svakako skrenulo fokus na njegovu verziju događaja. "Svjedočenje omogućuje Diddyju da ospori dokaze. On može stvoriti složenu priču za porotnike koji pokušavaju razumjeti optužbe protiv njega", rekla je.

"Ako Diddy uspije zbuniti porotnike ili stvoriti bilo kakvu sumnju u dosljednost tvrdnji tužiteljstva, to bi moglo navesti porotnike da oklijevaju prije nego što donesu osuđujuću presudu", zaključila je Moulton, dodajući: "On je spreman na sve i ostat će pribran ako se nešto neočekivano pojavi tijekom svjedočenja."

Diddy se izjasnio nevinim

Podsjećamo, repera su prošli tjedan uhitili savezni agenti u New Yorku i optužili ga u otpečaćenoj kaznenoj optužnici po tri točke, u kojima se navodi da je seksualno zlostavljao žene te ih tjerao na sudjelovanje u seks-zabavama i drogiranje koristeći se prijetnjama i nasiljem.

Ostat će u pritvoru nakon što je sudac odbio njegovo puštanje uz jamčevinu, a suočit će se s optužbama za trgovinu ljudima u seksualne svrhe i pranje novca uz brojne druge optužbe utemeljene na događajima od 2009. nadalje.

Combs se izjasnio kao nevin po navedenim optužbama te mu je određen pritvor do suđenja.

>>14 stranica horora. Za što se sve tereti Diddyja

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.