Bjelogrlić: Skoro smo bankrotirali zbog filma Rane, bili smo u ogromnom minusu

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL/Press

Srpski glumac, scenarist, producent i redatelj Dragan Bjelogrlić govorio je o izazovima na filmskom tržištu. Otkrio je da je zbog serije Senke nad Balkanom bio u minusu.

"Film je stvar tržišta. Pokušavaš od raznih fondova skupiti pare koje su nepovratne, a onda u odnosu na to praviš procjenu koliko film može napraviti u kinu i koliko ćeš ti, ako je neophodno, uložiti svog novca i koliko riskiraš u odnosu na neku procijenjenu gledanost. Kada su u pitanju serije, prije svega ovisiš o tome jesi li napravio dobar dil ili nisi.

Producenti koji dobro računaju odmah zarade ovisno o tome kako su spakirali seriju i kako su se dogovorili. Ali ima slučajeva, kao što je bio moj s prvom sezonom Senki nad Balkanom, da producenti ne izračunaju dobro i onda sam bio u minusu skoro 100.000 eura. Nisam dobro izračunao, htio sam izgurati kvalitetu do kraja i samo sam se nadao da će serija uspjeti i da ću se uspjeti izvaditi u drugoj sezoni, što se nasreću i dogodilo", rekao je prošle godine na Zimskom Vivaldi forumu.

Zbog Rana je skoro bankrotirao

Rekao je da je skoro bankrotirao zbog filma Rane. 

"Umalo nismo bankrotirali poslije filma Rane. Bili smo na rubu bankrota, bili smo u ogromnom minusu. S druge strane, to je jedan od najznačajnijih filmova devedesetih godina. Tako da je u ovom poslu teško reći što je uspjeh, a što poraz. Eto, primjer Rana, dobar smo film napravili, ali loš biznis", rekao je Dragan.

Na kraju je priznao na što je najponosniji. 

"Najponosniji sam što sam uspio u cijelom ovom nezgodnom poslu sačuvati obitelj, što sam u braku 25 godina, imam dvoje divne djece i divnu ženu. Tako da je moj najveći uspjeh moja žena. Zvuči malo patetično, ali sam iskren. Ja sam porijeklom Hercegovac i meni su kao malom rekli da se Hercegovci samo jednom žene. Ja sam to zapamtio i to je to", kazao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.