Fotograf otkrio što namjestiti u postavkama iPhonea da dobijete savršene fotke

Foto: Press

Profesionalni fotograf za Mashable je otkrio idealne postavke za kameru novijih generacija iPhonea. Joe Maldonado, fotograf koji radi za Mashable, odlučio je čitateljima otkriti kako podesiti iPhone za idealnu fotografiju.

"Kako je moguće da tvoj iPhone 14 Pro snima bolje od mog Iphonea 16 Pro Max?", upitala ga je novinarka. "Sve je u postavkama", otkrio joj je on.

>>Par dana smo koristili iPhone 16 da vidimo bi li nam bilo žao dati 1500 eura za njega

Što napraviti?

A što to treba namjestiti u postavkama? Evo što kaže fotograf. Najprije, postavke koje on sugerira pronaći ćete na Pro modelima novijih generacija iPhonea (14 pa nadalje). Ako imate starije iPhone, ovo vam neće pretjerano koristiti.

1. Najprije idete na postavke mobitela, a zatim tamo odabere opciju Kamera.

2. Odaberete opciju Formati. Tu provjerite je li označeno "High Efficiency" pod Camera Capture kao i "24 MP" pod Photo Mode. Osim toga, provjerite i je li uključena opcija "ProRAW & Resolution Control". Zatim odaberite opciju "Pro Deafault" i provjerite postoji li kvačica pored "ProRAW Max (Up to 48MP)", kao i pored JPEG-XL Lossy (potonji je dostupan samo za iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max).

3. Vratite se na opciju Kamera i tamo odaberite "Preserve Settings". Provjerite jesu li vam uključene sljedeće opcije: Camera Mode, Creative Controls, Macro Control, Exposure Adjustment, Night Mode, Portrait Zoom, ProRaw & Resolution Control, Live Photo. To će omogućiti da vam sve te opcije budu uključene prilikom svakog korištenja kamere.

4. Vratite se u Kameru i tamo provjerite je li vam uključena opcija Grind, zatim Level, Portraits in Photo Mode, Prioritize Faster Shooting, Lens Correction i Macro Control.

I to je to!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.