Bizarni korejski trend stigao na Zapad, evo o čemu se radi

Screenshot: TikTok

Društvenim mrežama širi se korejski trend pod nazivom Aegyo Sal, poznatiji kao "smile line surgery" ili "eye smile surgery". To je estetski zahvat kojim se nastoje stvoriti sitni podočnjaci ispod očiju za mladolikiji izgled. Aegyo Sal je posebno popularan u Južnoj Koreji i drugim azijskim zemljama, gdje je mladolik izgled posebno cijenjen, a ovaj trend se sve više širi i na Zapadu.

Estetski zahvati

Postoji nekoliko načina za postizanje ovog izgleda. Prvi je zahvat filerima, odnosno umetanje filera ispod očiju kako bi se stvorili blagi podočnjaci. Fileri pružaju privremene rezultate, a obično traju od nekoliko mjeseci do godinu dana, ovisno o vrsti.

Drugi je kirurški zahvat kojim se izvodi manji kirurški rez ispod očiju, u koji se zatim umetne komadić tkiva ili implantata. Kirurški rezultati su trajni, no s vremenom starenje može utjecati na konačni izgled, objašnjava Aesthetic Facial Body.

@suzannagasso #antiaging #skincare #foryoupage #explore #viraltiktok ♬ original sound - Suzanna Gasso

Tehnike šminkanja

Aegyo Sal nije ograničen samo na kirurške zahvate ili filere. Mnogi ga pokušavaju rekreirati korištenjem šminke. Postoji više tehnika šminkanja za Aegyo Sal. Neki ovaj izgled postižu konturiranjem, odnosno korištenjem svjetlijeg korektora ili sjenila koji nanose odmah ispod donje linije trepavica, što stvara efekt blage izbočine ispod očiju. Ovaj izgled rekreira se i stavljanjem tamnijeg sjenila ispod svjetlijeg područja da bi se stvorila sjena. 

@l_yuhann The ONLY aegyosal tutorial you need! #koreanmakeup #kpopmakeup #idolmakeup #aegyosal #douyinmakeup ♬ original sound - jen
@immbunny Replying to @original.emmy what is aegyo sal ?! Korean makeup trend that you see on many kpop stars #makeuptutorial #makeuptips ♬ LOVE COUNTDOWN (Feat. Wonstein) - NAYEON

I na TikToku su mnogi podijelili svoje mišljenje o ovom trendu. Mnogima se sviđa te ističu da im izgleda zanimljivo, no nekima je i pomalo bizaran. "Konačno da su i moji podočnjaci u modi", "Platiti da ti netko napravi podočnjake je ludo", "Ovako ja izgledam tijekom sezone alergija", "Ja plačem svaki dan tako da je meni ovaj trend besplatan", samo su neki od komentara.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.