Najneobičnija imena koja su hrvatski celebovi dali djeci

Foto: Instagram

Trend neobičnih dječjih imena pokrenule su američke zvijezde, a vrlo brzo se i Hrvatima svidjela ta ideja, pa su svojoj djeci počeli davati strana i rijetka imena. Mišljenje javnosti oko ovog trenda je podijeljeno. Dok jedni smatraju da roditelji trebaju biti kreativni, drugi misle da se često pretjeruje u biranju imena za nasljednike i da su ljepša tradicionalna imena. U nastavku vam donosimo najneobičnija imena djece poznatih Hrvata.

Bella May

Sonja Kovač i njezin zaručnik Goran Mandić postali su roditelji 10. svibnja ove godine. U početku je Sonja ime svoje kćeri skrivala od javnosti, a nedavno ga je otkrila na Instagramu. "Onda je stigla ona! Naš anđelčić Bella May", napisala je uz fotografiju. Sonja se još nije izjasnila o tome odakle joj ideja za ime. 

Mayla Lily

Lana Jurčević skrivala je ime svoje djevojčice od javnosti iako je dala naslutiti kako se zove kad je objavila slike određene vrste cvijeta, točnije lopoča, koji se naziva Nymphaea Mayla Lily. Što se samog značenja tiče, Mayla znači "ona koja voli vodu" ili "mala ljepotica". Uz to, Mayla znači i "snaga u borbi", "željeno dijete", "voljena" ili "nada", što se može povezati s Laninim iskustvom tijekom trudnoće, koja je bila rizična. Službeno je potvrdila sva nagađanja oko imena kad je na Instagramu objavila da su ona i njezin partner tetovirali ime kćeri na ruci.

Bloom

Maja Šuput i njezin suprug Nenad Tatarinov odlučili su svog sina nazvati Bloom. Jednom je prilikom Maja objasnila značenje imena rekavši da riječ bloom označava zdravlje, energiju i naočitost. 

Liv 

Glumica Leona Paraminski kćeri je dala ime Liv, a za Story je podijelila i kako se odlučila za to ime. "Uvijek sam imala osjećaj da će naše dijete biti čarobno, kao uostalom što misli i svaki roditelj za svoje dijete. Meni je Liv čarobno ime, a znači doslovno 'život', a na starom nordijskom ima i značenje 'sklonište' i 'zaštita'", rekla je.

Balie Dee i Lumi Wren

Influencerica i kći pokojnog Dine Dvornika Ella Dvornik sa svojim bivšim suprugom Charlesom Pearceom svoje je kćeri odlučila nazvati Balie Dee i Lumi Wren. Lumi je finska riječ za snijeg, uz druga značenja poput "sretna" i "velikodušna", a Wren je naziv za pticu carić. Njihova prva kći Balie Dee ime je dobila po otoku Baliju, a "bali" u hinduizmu znači i "vojnik". Ella je objasnila i što znači Dee. To je zvuk imena njezinog tate i Charlesove mame Deirde.

Si i Neo

Pjevač Boris Novković i njegova supruga Iris Wolf kćer i sina nazvali su Si i Neo. "Djevojčicu smo nazvali Si. Iris i ja smo zajedno birali ime. Korijeni su iz hebrejskog, a čak i u Kini postoji to ime. Generalno mi smo napravili izvedenicu iz naših imena Iris i Boris", rekao je poznati pjevač za 24 sata nakon rođenja djeteta. Za ime Neo nisu objašnjavali odakle im ideja. 

David Vid Viktorije Dimitrije Sebastijan Ernest

Domaći glazbenik i pjevač legendarnog sastava Haustor Darko Rundek i njegova supruga, kazališna redateljica Sandra Hržić, postali su roditelji prije više od 30 godina. Ime njihovog sina je posebno po tome što sadrži čak šest imena - David Vid Viktorije Dimitrije Sebastijan Ernest.

Atmosphère de stratosphère L'impact ondule L'océan brille de tout ses éclats Gris vert or bleu Heures et jours s'entremêlent Antille bleu turquoise Bien arrivé Le bisoux a tous.

Objavljuje Vid Div RundekČetvrtak, 21. svibnja 2020.

Mila Amelie, Jana Sienna i Mari Dana

Bivša manekenka Ljupka Gojić Mikić i nogometaš Mihael Mikić imaju tri kćeri, a zovu se Mila Amelie, Jana Sienna i Mari Dana.

Istok Zola i Malik

Glazbenik Damir Urban i njegova 12 godina mlađa supruga Milica Czerny Urban svog su sina nazvali Istok Zola. Osim njega, Urban ima još jednog sina iz prošlog braka, koji također nosi neobično ime, a zove se Malik.

Leeloo

Pijanist Maksim Mrvica svojoj je kćeri dao ime Leeloo, a danas ima 17 godina i od oca je naslijedila ljubav prema umjetnosti. Svoju je kćer nazvao prema glavnom liku iz filma Peti element.

Raul i Zoe

Glumci Bojana Gregorić Vejzović i Enes Vejzović svoju su djecu nazvali Raul i Zoe. Glumica je jednom prilikom objasnila da je Raul Goldoni, naš poznati kipar, bio inspiracija za dječakovo ime. Djevojčica je dobila ime po Bojaninoj dobroj prijateljici.

Pina

Glumica Lana Gojak Bajt i njezin suprug Siniša u kolovozu prošle godine dobili su kćer, kojoj su dali ime Pina, što bi značilo "kreativna, prijateljski nastrojena, pažljiva, moderna i vesela".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.