Pjesma repera iz Drniša i Grše već je tjednima na Billboardu. Pogledajte spot

Foto: Ana Cindrić

Sredinom travnja mladi reper iz Drniša Peki objavio je debitantski solo album Fortuna, koji je u prvih tjedan dana od objave samo na Spotifyu prikupio više od 200.000 streamova. Kao jedna od najslušanijih pjesama s ovog izdanja istaknula se Mangio Pasta, duet s Gršom, koji je u kratkom roku postao favorit publike. Pjesma je vrlo brzo ušla na Billboard Croatia Songs listu, gdje se nalazi već sedam tjedana, a samo na Spotifyu je dosad ostvarila više od milijun i pol streamova.

Pjesma je sada dobila i spot, za koji su zaslužni Luka Matković i Ana Cindrić.

Na svom prvom solo albumu Peki je predstavio dvanaest autorskih pjesama, među kojima se kao gosti pojavljuju vodeća imena domaće hip-hop scene, a to su Hiljson Mandela, Vojko V, Bore Balboa i Grše, kao i mlada trap senzacija, velikogorički reper Baks.

U kreiranju albuma Fortuna sudjelovalo je šest producenata, a to su Mihovil Šoštarić Lockroom i El Maar te Trky, Traposlavia, Fynolla i Luka Pekas. Uz njih, na izdanju su sudjelovali i glazbenici Ante Labetić (violina), Matej Vukić (truba) i Branimir Župić (klavir). Prateće vizuale i artwork kreirali su blck.xcvi i Marin Ćosić (hrapavastr). 

Tko je Peki?

Pravog imena Josip Pekas, ovaj mladi izvođač, autor i producent odrastao je u glazbenoj obitelji i stekao formalno glazbeno obrazovanje. Svira saksofon i bubnjeve, a pisanjem i produciranjem glazbe počeo se baviti samo tjedan dana prije nego što je napravio prvu pjesmu. Iza sebe ima niz festivalskih nastupa, zamijećenih suradnji te EP izdanje Druga strana lica iz 2022. godine. Pred njim je period ljetnih festivalskih koncerata, a među prvim potvrđenima je nastup na festivalu Beat na moru krajem kolovoza na otoku Krku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.