Povodom 65. godišnjice brenda otvara se izložba posvećena Barbie

Foto: Press

Nova izložba koja se bavi razvojem Barbie brenda otvara se u Londonu ovog tjedna dok slavna Mattelova lutka ove godine slavi svoj 65. rođendan. Barbie: Izložba, koja se održava u Muzeju dizajna od 5. srpnja do 23. veljače, prikazuje više od 250 predmeta iz Barbie svijeta, uključujući niz lutaka koje prikazuju njezin izgled koji se mijenja, dizajnerske skice i kuće iz snova.

Izložit će se prvo izdanje prve Barbie lutke iz 1959. s plavom kosom u crno-bijelom kupaćem kostimu, zajedno s kasnijim modelima koji predstavljaju različite rase, teksture kose i oblike.

Ostala "prva izdanja" uključuju crnu Barbie i Barbie u invalidskim kolicima. Jedan odjeljak posvećen je karijerama te uključuje Barbie policajku, znanstvenicu, liječnicu i predsjednicu, dok se drugi odjeljak fokusira na lutkinog dugogodišnjeg suputnika Kena, koji je predstavljen 1961. godine.

65. rođendan brenda

"Nadam se da ćete, bilo da ste Barbie fanatik ili Barbie skeptik, s izložbe izaći s poštovanjem prema detaljnom istraživanju i razmišljanju o dizajnu stvaranja Barbie lutaka", rekla je kustosica Danielle Thom u intervjuu.

Izložba se poklapa sa 65. rođendanom brenda i nadovezuje se na veliki uspjeh prošlogodišnjeg filma "Barbie" s Margot Robbie u glavnoj ulozi, koji je zaradio 1.4 milijarde dolara na globalnim kino blagajnama. "Odjek Barbie brenda i kulture nikada nije bio veći", rekla je Kim Culmone, viša potpredsjednica dizajna u tvrtki Mattel.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.