Stiže predstava o Baby Lasagni i njegovim mačkama, on je sudjelovao u stvaranju

Foto: Instagram

Umjetnička organizacija Petit teatar, na čelu s Katarinom Madirazzom, 20. listopada priprema premijeru predstave Baby Lasagna – mačke i spačke, koja će se održati u zagrebačkom gradskom kazalištu Trešnja.

Predstava prati put Baby Lasagne prema zvijezdama, ispričan kroz oči njegovih mačaka – Stipe, Branke i Gertrude. Ove tri mačke u predstavi nisu obični kućni ljubimci; njihova ljubav prema vlasniku Marku igra ključnu ulogu u priči, a što je detaljno preneseno i u predstavi.

>>Uginuo Stipe, mačak Baby Lasagne

Glumci iz predstave (Antonija Marijanović, Andrija Nazlić i Anamarija Jurišić)

I Lasagna sudjelovao u pripremi predstave

Predstava je puna duhovitih, toplih i istinitih anegdota jer, iako ne glume u predstavi, Marko Purišić i Elizabeta Ružić pomogli su u tekstu predstave, i to pričama i anegdotama iz stvarnog života mačaka.

Za ideju, pokretanje cijelog projekta i njenu kreativnu realizaciju odgovorna je Katarina Madirazza, domaća glumica i osnivačica Petit teatra. Katarina ističe da je cilj ove predstave bio stvoriti djelo koje će istovremeno zabaviti i nadahnuti djecu, ali i odrasle:

''Otkad se pojavio na Dori, počela sam pratiti lik i djelo Baby Lasagne. Već od prvog intervjua koji je dao, djelovao mi je kao jedan istinski dobar čovjek, skroman, kreativan, uporan i marljiv - i tu sam iskreno pomalo i naslutila kako bi ova priča mogla biti puno veća od same Dore i Eurosonga", kaže.

"I zaista je tako bilo, njegova priča je apsolutno filmska, moderna bajka, no ono što mi i u predstavi želimo prenijeti djeci je da se uspjeh nije dogodio slučajno niti preko noći. Iza svega toga stoji puno, puno rada i truda, a upravo zbog svega gore navedenog htjela sam napraviti predstavu za djecu te ispričati im priču o osobi koja, po meni, zaista može biti dostojan ‘role-model’ djeci", dodaje.

"U svijetu gdje imamo raznih instant zvijezdi, htjela sam djeci pružiti jednu prekrasnu toplu priču o ljubavi, prijateljstvu, vjeri i obitelji. Na kraju svaki Petit projekt radimo s mišlju da to bude projekt koji bih ja htjela otići pogledati, sudjelovati u njemu ili, još važnije, na koji bih odvela svoje dijete", naglašava.

Bit će i humanitarnih izvedbi

Ulaznice za zagrebačku premijeru 20. listopada već su nestale, no za predstave zakazane 9. i 10. studenoga u Zagrebu, ulaznice su još dostupne, dok su gostovanja po kazalištima diljem Hrvatske planirana u narednim mjesecima.

''Moram zahvaliti Marku Purišiću i Elizabeti Ružić što su nam uopće dozvolili da radimo ovaj projekt i velikodušno pomagali na svakom koraku. Zbog njih i njima u čast, na svakih nekoliko odigranih predstava, odigrat ćemo humanitarne izvedbe. Petit teatar poziva sve one koji si ne mogu priuštiti kartu, a žele doći pogledati predstavu, da nam se jave na mail petit.teatar@gmail.com. A osim same predstave, zajedno sa našim sponzorima, spremili smo mnogobrojna iznenađenja za najmlađe posjetitelje. Još jednom zahvaljujem svim sponzorima koji su velikodušno pomogli pri realizaciji ove predstave te pozivam sve da dođu i uživaju u RIM TIM TAGI DIM ritmovima s nama!'' dodaje Katarina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.