Trifunović poručio Feđi Štukanu nakon deportacije: "Tako se bori za majku Srbiju'"

Foto: Antonio Ahel/Dusko Jaramaz/PIXSELL

Sergej Trifunović javio se bosanskohercegovačkom glumcu i književniku Feđi Štukanu koji je nedavno priveden na beogradskom aerodromu Nikola Tesla te mu je zabranjen ulazak u Srbiju.

Trifunović mu je poslao poveznicu na jedan Feđin intervju objavljen u srpskim medijima i poručio: "Tako se bori za majku Srbiju."

Podsjećamo, portal Nova.rs dobio je uvid u dokument u kojem se navodi da je glumcu zabranjen ulazak u Srbiju zbog "negativne procjene sigurnosnog rizika". "Utvrđeno je da u vezi s ulaskom i boravkom stranaca na teritoriju Republike Srbije postoji negativna procjena sigurnosnog rizika (član 15, stav (1) točka 8 Zakona o strancima)", navodi se u dokumentu. 

Trebao se pojaviti na festivalu 

Inače, Štukan se u nedjelju trebao pojaviti na festivalu Krokodil, a na festival se uključio online s aerodroma. Nakon privođenja oduzeta mu je putovnica te je odveden u pritvor i potom deportiran natrag u Sarajevo. 

Podsjetimo, Štukan je prošle godine zadržan na graničnom prijelazu između Bosne i Hercegovine i Srbije na nekoliko sati nakon što je podržao prosvjede Srbija protiv nasilja, a potom i prisustvovao prosvjednoj šetnji Beogradom. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao ga je kriminalcem.   

Trifunović je pak krajem travnja pušten iz pritvora. Bio je priveden na beogradskom Voždovcu, i to nakon što je, kako prenose srpski mediji, od poznanika kupio drogu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.