FOTO Samoborcima i ne trebaju plaže i more kad imaju Ljeto u Samoboru

Foto: Edin Tuzlak

Turistička zajednica grada Samobora organizirala je Ljeto u Samoboru, događaj koji traje od petka, 28. lipnja, do nedjelje, 7. srpnja, i kojemu je cilj Samobor "pretvoriti u oazu zabave i opuštanja".

U hladu Parka kod Samoborskog muzeja, u blizini potoka Gradna, pripremljen je niz programa: od dječjih radionica i igraonica, predstava i stand-upova, kreativnog likovnog izražavanja uz čašu vina do pilatesa na otvorenom i plesanja. Na ovogodišnjem Ljetu u Samoboru nastupaju Vanna, Mate Grgat, Luce, Drago Jakovčević, Franka i Damir Kedžo, a za kraj se priprema i Tina Turner Show, glazbena posveta rock ikoni.

Program za djecu

Svakoga dana od jutarnjih sati najmlađe čekaju razne zanimacije: dječje radionice izrade drvenih igračaka by Dr. Drvko, potraga za blagom, podne igre Cmoljac XXL, radionice S perom u prošlost i Moj grb te japansko kazalište Priča o Samoboru, kao i Dan pripovijedanja: Osvoji me pričom. U okviru Ljeta u Samoboru predstavit će se i sudionici 1. Međunarodnog folklornog festivala Rudarska luč.

Dok mališani uživaju u programu, odrasli se mogu razgibati uz pilates powered by Qfit ili se u popodnevnim satima pridružiti radionicama koje spajaju vino i umjetnost: Keramika i vino, Slikanje i pijuckanje, Drvo i vino. Uživati mogu i u Bunkerovoj chill out zoni, a pripremljene su u popodnevnim i večernjim satima predstava za djecu Vuk i sedam kozlića, doza humora uz Novi stand up SplickeScene: Slušaj ovo! te gledanje filma Mačke u muzeju na velikom platnu pod vedrim ljetnim nebom.

U parku kod samoborskog muzeja postavljene su ležaljke na kojima posjetitelji mogu neobavezno uživati s čašom najdražeg koktela ili kojeg drugog osvježavajućeg pića u ruci te uz glazbenu pozadinu DJ-a i akustičnog dua Anđela i Stjepan, a tu je i gastroponuda za koju su zaduženi samoborski ugostitelji.

Svi programi su besplatni, za radionice su potrebne prethodne prijave, a sve informacije mogu se naći na stranicama Turističke zajednice grada Samobora. Više fotografija pogledajte u galeriji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.