Dua Lipa razbjesnila Izraelce potezom na Glastonburyju

Screenshot: BBC

Pop zvijezda Dua Lipa osvijetlila je u petak hladnu večer na Glastonburyju, pretvarajući poznatu pozornicu Pyramid u noćni klub na otvorenom, gdje su tisuće uživale uz hitove kao što su Levitating i Houdini. Iskoristila je priliku i još jednom izrazila svoju podršku Gazi. 

Na snimci nastupa vidi se kako prilazi publici koja drži zastave s natpisom Glasto za Palestinu, u želji da im bude bliže te da ih snime kamere. Korisnici društvenih mreža tvrde da je to bio jasan znak njezine stalne podrške ovom narodu, a Izraelci nisu sretni te je kritiziraju zbog poteza. 

Ova dobitnica Grammyja godinama je glasna zagovornica palestinskih prava koja poziva sve svjetske vođe da pomognu riješiti napetu situaciju između Gaze i Izraela. "Spaljivanje žive djece nikada se ne može opravdati. Cijeli svijet se ujedinio da zaustavi izraelski genocid. Molim vas, pokažite svoju solidarnost s Gazom", napisala je nedavno u svojoj objavi na Instagramu

Prvi put bila glavni izvođač Glastonburyja

Dua je prvi put bila glavna zvijezda kultnog glazbenog festivala u južnoj Engleskoj. Njen nastup je uključivao vatromet, pet različitih odjevnih kombinacija i ansambl plesača breakdancea i glazbenika.

Britanska pop zvijezda albanskog porijekla rekla je publici da je "njezin san bio pjevati na pozornici Pyramid na Glastonburyju, na kojoj su tijekom više od 50 godina povijesti festivala nastupali umjetnici poput Paula McCartneya, Beyoncé i Davida Bowieja".

"Da sam dijete, sada bih bila izvan sebe. Iskreno, ne mogu vjerovati. Tako sam zahvalna", dodala je.

Dua Lipa je kao tinejdžerica počela obrađivati ​​pjesme drugih pop izvođača i postavljati ih na YouTube, što je dovelo do diskografskog ugovora 2014., kada je imala 18 godina. Osvojila je dvije nagrade Grammy 2019., uključujući i nagradu za najboljeg novog izvođača.

"Znala sam da će biti dobra, ali njezina energija… Njezine su emocije stvarno došle do izražaja“, rekla je obožavateljica iz Londona Sophie Page (30), koja je bila u publici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.