Umro John Amos (84), glumac čiju je seriju jedne godine gledalo 130 milijuna ljudi

Foto: Press

Preminuo je John Amos, glumac poznat po ulozi u sitcomu Good Times i miniseriji Korijeni. Imao je 84 godine. Amos je umro u Los Angelesu prirodnom smrću, rekao je njegov sin KC Amos za The Hollywood Reporter.

"Bio je čovjek zlatnog srca... I bio je voljen diljem svijeta. Mnogi obožavatelji smatraju ga svojim TV ocem. Živio je dobar život. Njegova ostavština nastavit će živjeti u njegovim izvanrednim djelima na televiziji i filmu", stoji u priopćenju obitelji.

Ušao u TV povijest

Amos je rođen 27. prosinca 1939. u Newarku. Amosova glumačka karijera počela je nakon što je dobio ulogu prognozera Gordona Gordyja Howarda u The Mary Tyler Moore Showu 1970. godine.

Nakon toga dobio je ulogu u sitcomu Good Times gdje je glumio oca Jamesa Evansa. Serija je ušla u povijest kao prva TV serija emisija koja prati afroameričku obitelj. Nakon tri sezone Amos je odustao od serije jer nije bio zadovoljan smjerom u kojem se razvijala. 1977. godine dobio je ulogu u seriji Roots (Korijeni) za koju je dobio i Emmy. 1977. godine tu je seriju pratilo 130 milijuna ljudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.