Više od 100 osoba priprema tužbe protiv Diddyja

Foto: EPA

Sean Diddy Combs mogao bi se suočiti s novim problemima. Više od 100 muškaraca i žena planiraju podnijeti građanske tužbe protiv njega, tvrdi odvjetnik Tony Buzbee. Prema njegovim riječima, najmanje 120 pojedinaca angažiralo je njegovu tvrtku, The Buzbee Law Firm, i tvrtku AVA Law Group, kako bi pokrenuli tužbe zbog tvrdnji da su bili žrtve Combsa i drugih osoba ili organizacija.

25 maloljetnika

Optužbe uključuju nasilni seksualni napad, silovanje, seksualno zlostavljanje, omogućavanje seksa uz korištenje kontroliranih supstanci, lažno zatvaranje, prisiljavanje na prostituciju, širenje videozapisa bez pristanka osoba na njima te seksualno zlostavljanje maloljetnika. 

Buzbee je tijekom konferencije za novinare istaknuo da je polovica osoba koje su pokrenule slučajeve protiv Combsa muškog spola, dok je 25 pojedinaca bilo maloljetno u vrijeme navodnih incidenata. Ti su se događaji, prema navodima, dogodili u Los Angelesu, New Yorku i Miamiju tijekom zabava i audicija vezanih uz glazbenu industriju.

Combsova odvjetnica Erica Wolff u izjavi za CNN naglasila je da njezin klijent kategorički odbacuje sve optužbe. "Gospodin Combs odlučno i kategorički poriče kao lažnu i klevetničku svaku tvrdnju da je bilo koga seksualno zlostavljao, uključujući maloljetnike", izjavila je Wolff, dodajući da se Combs veseli dokazati svoju nevinost na sudu.

Svaki slučaj će biti vođen zasebno

Odvjetnička tvrtka Tonyja Buzbeeja planira u sljedećih 30 dana podnijeti tužbe dok nastavlja s prikupljanjem dokaza. Više od 55% žrtava prijavilo je navodno zlostavljanje policiji ili bolnicama, a Buzbeejeva tvrtka aktivno radi na prikupljanju tih dokumenata.

Buzbee je pojasnio da se ne radi o kolektivnoj tužbi, već će svaki slučaj biti vođen zasebno u različitim državama. Combs neće biti jedini optuženik u nekim od tih slučajeva, a moguće je da će se u tužbama imenovati i drugi pojedinci i organizacije na temelju prikupljenih dokaza.

Od prošlog studenog protiv Combsa je podignuto 12 građanskih tužbi, od kojih ga 11 izravno optužuje za seksualni napad. Iako je Combs odbacio mnoge od tih optužbi i riješio jedan slučaj nagodbom, još uvijek nije odgovorio na sve aktivne tužbe. Trenutno se nalazi u zatvoru u New Yorku, čekajući suđenje za optužbe za seksualnu trgovinu i kamatarenje.

Istraga protiv Combsa i dalje je u tijeku, a savezni istražitelji već su obavili pretrage njegovih nekretnina u Los Angelesu i Miamiju.

Sve o slučaju Diddy pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.