Zbog cijene sladolednog kupa Mirza iz BiH objavio video o Opatiji: Skupo je

Screenshot: TikTok

POZNATI bosanski influencer Mirza Mustafagić na TikToku je objavio video iz Opatije i prokomentirao cijene. Naime, požalio se na cijenu sladolednog kupa koji je pojeo, valja naglasiti, u jednom od najskupljih hotela u gradu. Kup se sastojao od četiri kuglice sladoleda, dva preljeva i pralina, a cijena mu je 17 eura.

@mirza.mustafagic Volim Hrvatsku i dalje ću naravno dolaziti ali ove cijene su skuplje nego vani. Sve znam, najljepse more, slazem se… ali ovo jeste skupo. Slažete se? #nohate #lovecroatia ♬ original sound - Mirza Mustafagic

300 tisuća pregleda

"Volim Hrvatsku i dalje ću, naravno, dolaziti, ali ove cijene su skuplje nego vani. Sve znam, najljepše more, slažem se, ali ovo je skupo. Slažete se?", stoji u opisu TikTok videa. "Baš su pretjerali", "Užas, za te novce bolje odi u Monte Carlo", "Oni će sami sebe uništiti", samo su neki od komentara ispod videa.

Neki u komentarima ipak ističu da je cijena takva zbog lokacije. "Ljudi, ako vam je preskupo, nađite gdje je jeftinije. Svi se zgražaju nad cijenama, ali idu tamo gdje je skupo. Možeš kupiti puno jeftiniji sladoled", piše u jednom komentaru. "Ali sjesti u jedan od skupljih i elitnijih hotela u Opatiji i onda komentirati njihove cijene je van svake pameti. Prošećite po gradu, ima i drugih slastičarnica i lokala gdje je cijena niža", komentirali su. "To je hotel od pet zvjezdica, ne možemo se čuditi", stoji u jednom od komentara.

Video ima gotovo 300 tisuća pregleda.

Cijena visoka zbog lokacije

I ove godine se govorilo o visokim cijenama kave u Opatiji. U jednom opatijskom hotelu, krajem ožujka, velika kava s mlijekom koštala je 6 eura, a bijela kava 6.50 eura. Riječki ugostitelj i i predsjednik Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre Vedran Jakominić tad je objasnio zašto nema smisla biti zgrožen tim cijenama, iako su doista visoke.

"U ovom konkretnom slučaju (gdje je kava 6 eura, a bijela kava 6.50) radi se o opatijskom hotelu na premium lokaciji koji tom cijenom želi destimulirati "šetače" da tamo sjede i ometaju njihove goste. To je njihova odluka i oni takve cijene imaju već 20 godina. Malo dalje u Opatiji kavu ćete platiti manje. Ima tamo kafića gdje se kava može popiti i za euro i pol, ali ovdje plaćate premium lokaciju, pogled na more i te stvari", poručio je Jakominić.

Opatija je dosta skupa

Prisjetimo se i priče o srpskom youtuberu Debelom Sremcu. On ima YouTube kanal posvećen hrani i degustaciji raznih delicija po drugim zemljama pa je tako posjetio i jedan restoran u Opatiji. "Pršut, porcija osam i pol eura, Carpaccio od sipe ili kozica 12 eura. Školjke, Kapesante, dva komada 10 eura. Kamenice, jedan komad pet eura. Miješano meso 13 eura. Grčka salata devet i pol eura, bogami, salata skupa", rekao je Debeli Sremac.

Račun za jelo i piće u kojem su youtuber i njegova supruga uživali iznosio je 57 eura zbog deset posto popusta na račun kuće. Inače bi bio 64 eura. "Opatija je dosta skupa i cijene u ovom restoranu su skroz korektne i sama kvaliteta hrane je odlična", poručio je youtuber.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.