O Jeličićevoj zamjeni su 2012. pisali i Britanci, trenirala je muški nogometni klub

Foto: Zeljko Hladika/Marijan Susenj/PIXSELL

Križevčanka Tihana Nemčić Bojić oduševila je gledatelje HRT-a kao nova komentatorica u emisiji Euro 2024., gdje je došla kao zamjena Jošku Jeličiću. 

Osim što je prva sportska komentatorica na HRT-u, Tihana je bila i prva žena u Hrvatskoj koja je bila glavna trenerica muške nogometne ekipe. To je bio nogometni klub Viktorija Vojakovac kraj Križevaca, koji je trenirala 2012. godine nakon kraja igračke karijere u futsalu zbog ozljede koljena. O njoj su u to vrijeme pisali i Britanci, odnosno Daily Mail. Iste godine bila je i finalistica za Miss Sporta.

Doktorirala nogomet

Tihana je profesorica s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, koja je doktorirala nogomet. Igrala je nogomet do 2008. godine, kad je zbog teške ozljede s 20 godina morala prestati.

Prebacila se na futsal te je paralelno počela i studirati. Igrala je nekoliko godina u Italiji, a u Cagliariju je završila karijeru nakon još jedne ozljede. Svojevremeno je nastupala i za hrvatsku žensku reprezentaciju. Uz Danijela Pranjića vodila je NK Trnje. Ima FIFA-inu Pro licencu, što znači da može trenirati bilo koji klub u bilo kojoj ligi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.