Evo kako pripremiti sočnu tortu od mrkve koja je osvojila Instagram

Foto: Instagram

AKO ste u potrazi za ukusnim i atraktivnim uskrsnim kolačima, torta od mrkve koja je osvojila Instagram je idealno rješenje. Osim što je sočna i zdrava, bit će prava atrakcija na blagdanskom stolu.

Kad nabavite sve potrebne sastojke, za pripremu će vam trebati svega 15-ak minuta, a na pečenje ćete potrošiti oko 55 minuta.

Sastojci za tortu od mrkve:

250 g pirovog brašna

pola šalice mljevenih lješnjaka

250 g smeđeg šećera

šalica ulja

pet jaja

tri šalice naribane mrkve

dvije žličice praška za pecivo

dvije žličice cimeta

pola žličice soli

Sastojci za kremu:

400 g svježeg sira

260 g krem-sira

jedna šalica šećera u prahu

dvije žličice ekstrakta vanilije

Sastojci za dekoraciju:

tri mrkve

mrvljeni čokoladni keksi

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Namastite i pobrašnite okrugli kalup za pečenje promjera 22 centimetra.

U jednoj zdjeli pomiješajte pirovo brašno, lješnjake, prašak za pecivo, sol i cimet.

U drugoj zdjeli miksajte ulje, šećer i jaja dok se ne sjedine. 

Uzmite gumenu špatulu pa polako umiješajte suhu smjesu. Kada dobijete glatko tijesto, dodajte naribanu mrkvu.

Ulijte smjesu u kalup za pečenje i stavite peći na oko 55 minuta. 

Nakon što kolač izvadite iz pećnice, ostavite ga da se hladi u kalupu 15-ak minuta, a zatim ga izvadite i ostavite da se potpuno ohladi na zraku.

U velikoj posudi izmiksajte svježi sir, krem-sir, šećer u prahu i ekstrakt vanilije.

Kada se tijesto potpuno ohladi, prerežite ga po sredini na dvije polovice. Vrh jedne premažite dijelom kreme. Na nju stavite drugu polovicu pa i njen vrh premažite ostatkom kreme. 

Stavite u hladnjak i prije serviranja ukrasite mrkvama i mrvljenim čokoladnim keksima.

Dobar tek!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.