Jesenski ručak: Tjestenina s butternut tikvom

Foto: 123RF

LJUBITELJI sezonskog povrća sada uživaju u jesenskim plodovima među kojima je i butternut tikva. Priprema tjestenine s butternut tikvom idealan je način da i djeca pojedu zdrav obrok od povrtnice koja je ukusna, a ima malo kalorija.

Za šest porcija trebat će vam butternut tikva, jedan luk narezan na četvrtine, 65 g indijskih oraščića, 35 g jestivog kvasca, češanj češnjaka, pola žličice muškatnog oraščića, dvije žlice maslinovog ulja, žlica soli, 480 ml povrtnog temeljca, pola kilograma tjestenine i svježi peršin.

Očistite tikvu i narežite je na kockice. Sve sastojke osim tjestenine i peršina, ubacite u lonac, promiješajte i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri barem četiri sata, odnosno dok tikva ne omekša tako da je možete zgnječiti vilicom. 

Smjesu ubacite u blender i pretvorite u pire.

Skuhajte tjesteninu pa je pomiješajte s pireom od tikve. Posipajte svježim peršinom i servirajte. 

Dobar tek!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.