Jesenski ručak: Tjestenina s butternut tikvom
LJUBITELJI sezonskog povrća sada uživaju u jesenskim plodovima među kojima je i butternut tikva. Priprema tjestenine s butternut tikvom idealan je način da i djeca pojedu zdrav obrok od povrtnice koja je ukusna, a ima malo kalorija.
Za šest porcija trebat će vam butternut tikva, jedan luk narezan na četvrtine, 65 g indijskih oraščića, 35 g jestivog kvasca, češanj češnjaka, pola žličice muškatnog oraščića, dvije žlice maslinovog ulja, žlica soli, 480 ml povrtnog temeljca, pola kilograma tjestenine i svježi peršin.
Očistite tikvu i narežite je na kockice. Sve sastojke osim tjestenine i peršina, ubacite u lonac, promiješajte i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri barem četiri sata, odnosno dok tikva ne omekša tako da je možete zgnječiti vilicom.
Smjesu ubacite u blender i pretvorite u pire.
Skuhajte tjesteninu pa je pomiješajte s pireom od tikve. Posipajte svježim peršinom i servirajte.
Dobar tek!
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati