Srednjoškolski trener poslao igrače da lopatama čiste prilaze starijim susjedima

Foto: Shutterstock

KAD je prošloga tjedna zimska oluja pogodila Pennsylvaniju, nogometni trener u srednjoj školi Bethel Park Brian DeLallo otkazao je trening svojoj ekipi i poslao je da naprave dobro djelo. Putem Twittera članovima momčadi poručio je da susjedima u potrebi besplatno očiste prilaze od snijega.

"Zbog očekivanog lošeg vremena trening dizanja utega u ponedjeljak je otkazan. Pronađite stariju osobu ili susjeda s invaliditetom i lopatom očistite njihov prilaz od snijega. Ne prihvaćajte nikakav novac - to je vaš trening", objavio je na Twitteru. 

DeLallo je za Fox News rekao da njegov potez nije novost. Srednjoškolci članovi nogometnog tima to čine već desetljećima, a ovu tradiciju prije više od 20 godina pokrenuo je bivši trener Jeff Metheny. 

"Kad god je padao snijeg i nije bilo nastave, slao je djecu da čiste prilaze starijim ili nemoćnim osobama u susjedstvu koje to ne mogu same. Radimo to već dugo. Ideja definitivno nije moja. Naučio sam je od Jeffa i nastavio prakticirati", pojasnio je.

Akciji se odazvalo 40-ak učenika. Čistili su snijeg satima, a neki su nakon toga i volontirali dijeleći hranu veteranima beskućnicima.

"Dobar je osjećaj pomagati drugima", rekao je 16-godišnji David Shelpman.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.