Jeste li čuli za sprej za peglanje? Isprobali smo ga, evo dojmova

Foto: Index

PEGLANJE je mnogima najomraženiji kućanski posao. Koliko puta ste preskočili obući košulju jer vam se nije dalo izglačati je? Od svih problema koje imate, čini se da je ovaj rješiv, i to za samo euro i 55 centi. 

Kupili smo i isprobali sprej za peglanje, evo naših dojmova.

Sprej za olakšavanje glačanja

Ovaj sprej je prvenstveno namijenjen olakšavanju glačanja, a ne njegovom izostanku, no ljudi su nam oduševljeno preporučivali ovo otkriće s polica dm-a upravo kao vrlo dobru zamjenu za glačanje.

U pitanju je, dakle, Denkmit sprej za olakšavanje glačanja i štirka 2u1 od 500 ml, koji možete kupiti u dm-u za 1.55 eura.

Korištenje je prilično jednostavno. Protresete i na 25 cm udaljenosti poprskate odjeću kojoj je potrebno glačanje. Kratko ostavite da djeluje, a nakon toga savjetuje se glačati odjeću na stupanj-dva nižoj temperaturi nego inače.

Međutim, ako želite izbjeći korak glačanja, korisnici ovog proizvoda preporučuju rukama malo zatezati majicu kao kad je natežete u nadi da će nakon toga izgledati dovoljno pristojno da je možete obući bez peglanja. Mi smo, naravno, probali kako ovaj sprej djeluje bez dodatnog glačanja.

Vidljiva razlika

Prvo smo sprej isprobali na običnoj majici. Nama je promjena očigledna i izgleda dovoljno ispeglano za nošenje bez peglanja. Jedino na što treba pripaziti je vlaga koja ostane ako stavite više spreja, pa bismo preporučili ne "peglati" netom prije izlaska iz kuće.

Prije
Poslije

Iznenadilo nas je kako su crte po sredini gotovo potpuno nestale. 

Prije
Poslije

Isprobali smo ga i na košulji. Iskreno nas je iznenadio novi izgled koji je košulja poprimila nakon prskanja sprejem. S obzirom na to da je košulja u pitanju, mi bismo ipak izabrali i ispeglati je nakon toga zbog elegancije koju košulje traže, no ne možemo poreći očiglednu promjenu.

Ono što svakako možemo dodati je da sprej zaista olakšava peglanje i stvarno je nakon toga bio čas posla izglačati košulju. Inače bismo utrošili puno više truda i energije na ravnanje ovih nabora. Sprej je ugodnog i osvježavajućeg mirisa, no nismo primijetili da se previše zadržava na odjeći.

Prije
Poslije

Sve u svemu, smatramo da se ne može očekivati da se ovim sprejem pegla spakira u zaborav, no svakako nam se čini da će se moći manje koristiti. Neki komadi odjeće zasigurno će se moći nositi samo nakon korištenja spreja, no neki zahtjevniji će ipak tražiti dodatno peglanje, koje će svakako biti olakšano. Preporučujemo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.