Profesionalci kažu da će ovi povoljni predmeti podignuti svaku sobu

Foto: reserved.com/hm.com/dobarpartner.hr/emmezeta.hr/kavehome.com/mango.com/ikea.com/amazon.de/sinsay.com/xxxlesnina.hr/zara.com/ homebyciss.com/nextdirect.com/sve.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROFESIONALCI koji se bave uređivanjem i namještanjem domova za prodaju otkrili su neke trikove kako postići da prostor izgleda najbolje moguće a da se pritom ne potroši puno. 

Prema njima, ne trebate potrošiti malo bogatstvo kako biste poboljšali izgled svoje kuće ili stana - sve što trebate su dizajnerski trikovi koje preporučuju stručnjaci i koji su podnošljivi za novčanik. Na primjer, dodavanjem teksture sofi pomoću prozračne deke od muslina i dodavanjem svjetiljke koja reflektira svjetlost u tamni kut možete učiniti da vaš dom bude topliji i privlačniji, piše Mic. 

Izdvojili smo neke predmete koje preporučuju i iste ili slične smo našli u trgovinama kod nas ili web trgovinama koje šalju k nama. 

Deka od muslina

Deka od muslina, 45.99 € (346.51 kn)

"Dolazeći iz modne i kostimografske industrije, volim dodavati teksturu", kaže Corban Torstenson, vlasnica i dizajnerica tvrtke The Here Company koja se bavi scenografijom i dizajnom interijera sa sjedištem u Los Angelesu. "Ovakav pokrivač savršen je naglasak za dodavanje mekoće, topline i dobrodošlice u prostor", dodaje.

Minimalistički vrč od kamenine

Vrč od kamenine, 27.99 € (210.90 kn)

Kako biste stvorili "privlačnu ravnotežu" u svom prostoru, Torstenson predlaže kombiniranje elemenata izrađenih od različitih materijala unutar istog prostora, poput kamenine, drva, metala, tekstila i biljaka.

Za početak, ona preporučuje vazu u obliku vrča od kamena koja služi kao nevjerojatan naglasak u kuhinji ili dnevnoj sobi - napunite je buketom sitnih pupoljaka ili suhih stabljika ili je ostavite da stoji sama kao umjetničko djelo za sebe.

Rustikalna pletena košara

Jutena košara za rublje, 34.99 € (263.63 kn)

"Svestrana i ukrasna košara može se koristiti kao posuda za biljku, spremište za pokrivače ili igračke ili jednostavno kao skulpturalni komad koji možete dodati u sobu", kaže Torstenson. Ova pletena košara odgovara zahtjevima, a može poslužiti i kao košara za rublje.

Upečatljiva zdjela

Zdjela metalna antique, zlatna, 35.84 € (270.04 kn)

Torstenson objašnjava da metali sa sjajem poput npr. mesinga "mogu pružiti svjetlost i ravnotežu prostoriji dok je uzdižu." Akcentne zdjele mogu poslužiti kao baza cvjetnog ili sukulentnog središnjeg dijela ili kao posuda za potpourri ili lebdeće svijeće. 

Tepih od jute

Tepih juta, 120 x 170 cm, 59.72 € (449.96 kn)

"Tepisi od jute mogu dodati zemljani element hladnom podu od pločica ili kamena, a oni sa zaobljenim rubovima dodaju razigranost", kaže Torstenson.

Bežična stolna lampa

Arenys mini prijenosna lampa, 62.50 € (470.90 kn)

Bežična stolna svjetiljka stvara trenutnu atmosfersku rasvjetu bilo gdje da je stavite. Birajte između metalnih završetaka ili se odlučite za mat nijansu.

Pampas 

Set od 48 komada osušene trave Pampas, 19.99 € (150.62 kn)

"Volim svježe cvijeće, ali pampas i drugo sušeno cvijeće su izvrsni tijekom cijele godine", kaže Torstenson. Ovaj prirodni buket pampasa izgleda zapanjujuće bez obzira na to skupite li sve stabljike zajedno u veliku vazu ili ih razbacate po svom domu u manjim svežnjevima.

Daska za rezanje od bagremovog drveta

Okrugla daska za rezanje od bagrema, 39.99 € (301.30 kn)

Torstenson kaže da drvena daska za rezanje može stvoriti lijep kontrast u odnosu na zid, pločice ili radnu površinu u vašoj kuhinji. Posebno preporučuje one okruglog oblika jer "pomaže razbiti oštre kutove ormarića."

Moderni pomoćni stolić 

Stalak za cvijeće, 23.88 € (179.90 kn)

Prema njoj ovakav stolić može biti odličan stalak za biljke, klupa za kraj kreveta ili u kupaonici ili mala polica za knjige u dječjoj sobi. Ovaj komad ima elegantne, zaobljene linije i minimalistički dojam koji će se lako uklopiti u razne prostore. 

Knjiga za stolić za kavu

Kelly Wearstler: Evocative Style, 39.99 € (301.30 kn)

Zahvaljujući apstraktnoj, privlačnoj naslovnici, Evocative Style Kelly Wearstler izvrstan je izbor za knjigu na stoliću za kavu. "Imati sjajnu knjigu na stoliću za kavu dodaje dodatnu umjetnost u prostoriju", kaže Torstenson.

Jastuk s resicama koje dodaju dimenziju

Jastučnica, 12.99 € (97.87 kn)

"Akcentni dekor je poput nakita za odjeću - ako imate dobru bazu namještaja, uvijek se možete igrati s akcentima u boji, obliku i veličini", kaže Torstenson. Iako ovaj jastuk dolazi u neutralnoj boji, rese mu dodaju dimenziju oko rubova. 

Okruglo zidno ogledalo

Okruglo ogledalo, 50 cm, 54.99 € (414.33 kn)

"Dobro postavljeno ogledalo doslovno može dodati kvadraturu svakoj prostoriji", kaže Robin DeCapua, vlasnica i dizajnerica u tvrtki Madison Modern Home sa sjedištem u Los Angelesu. "Okrugli oblici su u kontrastu s kutijastom konfiguracijom sobe kako bi u prostor unijeli organski i topao osjećaj", dodaje.

Okrugli stolić

Stol, 45 x 53 cm, 22.55 € (169.90 kn)

Osim zaobljenog ogledala, DeCapua također predlaže da u prostor smjestite i pomoćni stolić u obliku kruga. "Jedan od mojih omiljenih savjeta za stajling je prihvaćanje kružnih pomoćnih stolića", kaže ona.

Tepih od umjetne ovčje kože

Ovčje krzno tepih, 31.99 € (241.03 kn)

Pahuljasta tekstura ovog tepiha od umjetne ovčje kože s visokim vlaknima ugodan je kontrast glatkom izgledu poda s tvrdom podlogom. Odaberite prirodnu nijansu poput bijele ili sive ili se odlučite za otkačenu nijansu poput svijetloplave, rumeno ružičaste ili tamnoljubičaste.

Svjetiljka od ratana

Visilica od bambusa, 79.50 € (599 kn)

DeCapua kaže da upečatljiva rasvjetna tijela izrađena od organskih materijala su trenutno u trendu. Ova viseća svjetiljka od ratana nadopunjuje i rustikalne i moderne stilove uređenja - to je općenito svestran komad koji dodaje ambijentalno osvjetljenje blagovaonici, spavaćoj sobi ili dnevnoj sobi. 

Mekana pletena deka

Pletena deka, 34.99 € (263.63 kn)

Jessica Neal-Smith, vlasnica i dizajnerica tvrtke More Decor sa sjedištem u Washingtonu, preporučuje ulaganje u pletenu deku boje slonovače, jer "čini dom ugodnijim i privlačnijim". 

Mjedeni držači za svijeće

Mjedeni svijećnjak, 11.67 € (87.93 kn)

"Mjedeni držači za svijeće sa svijećama u boji slonovače dodaju šarm i trenutni stil svakom stolu, polici ili plaštu", kaže Neal-Smith.

Svijeća u boji slonovače

Svijeća basic, 25 cm, 1.32 € (9.95 kn)

Uz prethodno spomenute svijećnjake idealno idu svijeće od slonovače. Dodaju ambijentalnu rasvjetu blagovaonskom stolu, a ova klasična boja nikada neće izaći iz mode.

Mirisna svijeća u crnoj elegantnoj teglici

Svijeća, 5.99 € (45.13 kn)

"Crne svijeće u staklenkama izvrstan su način za postavljanje opuštene atmosfere i dodavanje kontrasta bilo kojoj neutralnoj paleti", kaže Neal-Smith.

Okvir za slike od brušenog metala

Okvir za slike, 5 € (37.67 kn)

"Uredite zidove i izložite fotografije koje volite", kažu Kate Keyser i Lauren Dalrymple, dizajnerice interijera za prodaju u Ivy Lane Home Stagingu u Denveru, Coloradu. "Jednostavni komadi mogu imati veliki utjecaj i u posljednje vrijeme volimo zlatne okvire." 

Mat crna posuda za spremanje hrane

Keramička posuda za čuvanje hrane, od 18.99 € (143.08 kn)

"Spremnici za skladištenje hrane koji su u kontrastu s vašom kuhinjom mogu ostaviti dojam na vašem kuhinjskom pultu bez velikih troškova", kažu Keyser i Dalrymple.

Dozeri za sapun od jantarnog stakla

Stakleni dozatori, 2 kom., 16.99 € (128.01 kn)

Angela Deniston, savjetnica za strateški dizajn interijera u tvrtki Real Estate Bees, predlaže da se boce sapuna za ruke i posuđe zamijene s dozatorima sapuna od jantarnog stakla. "Praktični su i elegantni - jednostavan i povoljan način da vaša kuhinja izgleda sofisticiranije." 

Umjetne biljke

Set od dva umjetna sukulenta u posudama, 17 € (128.08 kn)

Ako vam nikako ne uspijeva živo bilje, agentica za nekretnine iz Ottawe Michelle Donaldson-Rouleau predlaže da u dom smjestite nekoliko umjetnih biljaka kako biste oživjeli svoj prostor. "Dodajte lažnu biljku s hrpom knjiga ili svijećom i dom će brzo učiniti ugodnijim", kaže ona. 

Staklena boca za maslinovo ulje

Set za ulje, ocat, sol i papar, 6.59 € (49.65 kn)

Staklene boce olakšavaju prelijevanje maslinovog ulja po hrani, a uz to izgledaju moderno i elegantno u kuhinji. "Sjajan su dodatak svakom kuhinjskom pultu", kaže Donaldson Rouleau.

Pahuljasti bijeli ručnici

Luksuzni ručnik od čistog pamuka, od 7 € (52.75 kn)

"Dodavanje svježih bijelih ručnika jednostavan je i učinkovit način za nadogradnju izgleda kupaonice", navodi Andy Kolodgie, stručnjak za nekretnine i osnivač Sell My House Fast.

Difuzor

Domo ultrazvučni ovlaživač zraka za aromaterapiju na bazi eteričnih ulja, 39.80 € (300.24 kn)

Prema Catherine Mack, stručnjakinji za nekretnine i vlasnici House Buyer Networka, miris doma igra značajnu ulogu u cjelokupnom ambijentu, a raspršivač eteričnih ulja učinkovit je način da sobu ispunite lijepim mirisom. Samo dodajte nekoliko kapi vašeg omiljenog ulja u unutarnju komoru i napunite je vodom. "Neka miris bude suptilan, a ne prenapadan", savjetuje Mack. 

Kompletan popis predmeta stranice Mic koji ne koštaju puno, a čine da svaka prostorija u domu izgleda dobro, možete vidjeti ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.