Za ovu jeftinu četku za čišćenje kupci pišu da je "izvrsna". Isprobali smo je

Foto: Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ELEKTRIČNE četke za čišćenje postale su iznimno popularne na društvenim mrežama, osobito na TikToku, gdje ih korisnici često hvale zbog njihove praktičnosti i učinkovitosti u kućanskim poslovima. Ovi uređaji privukli su veliku pažnju videozapisima koji pokazuju koliko brzo i jednostavno mogu olakšati čišćenje tvrdokornih mrlja. Inspirirana tom popularnošću, odlučila sam isprobati jedan od takvih modela s Temua.

Koliko me oduševio koncept ove električne četke za čišćenje, toliko me kvaliteta one koju sam naručila s Temua ipak malo razočarala. Međutim, za proizvod koji na popustu košta manje od sedam eura, teško je očekivati vrhunsku kvalitetu, pa možda ne treba tražiti "kruha povrh pogače". 

Dolazi s pet zamjenjivih glava

Ovaj bežični ručni uređaj za čišćenje dolazi s pet zamjenjivih glava i USB kabelom za punjenje. Prema prodavaču, prikladan je za ribanje te pranje cipela, zidova, umivaonika i kade, kao i nekih drugih površina. Prodavač na Temuu, od kojeg sam je naručila, prodao je više od 12 tisuća primjeraka, a recenzije su uglavnom pozitivne.

No, te recenzije treba uzeti s rezervom, jer se na Temuu većina proizvoda čini izvrsno ocijenjenima, a kupci su naizgled zadovoljni. Međutim, stvarnost ponekad ne odgovara tim recenzijama. Tako i kod četke koju sam naručila, kupci pišu da je "izuzetno korisna, da se može koristiti za razne zadatke u kućanstvu i da vrijedi tog novca", te da je riječ o "izvrsnoj četki".

No, je li to zaista tako? I je i nije. Četka zaista izgleda kao na slikama oglasa, a svi navedeni dodaci su stigli, uključujući zamjenjive glave - od mekanih spužvica, prikladnih za laganije ribanje ili čišćenje osjetljivijih površina, do metalne glave poput spiralne žice za čišćenje posuđa, koja je odlična za teža zaprljanja.

Puni se putem USB priključka, a ja sam je priključila na računalo kako bi se napunila. Vrijeme punjenja je navedeno kao tri sata, no u mom slučaju napunila se za nešto više od dva sata. Kada je potpuno napunjena, možete je koristiti sat vremena, što je meni bilo sasvim dovoljno da obavim sva čišćenja koja sam planirala za taj dan s tom četkom.

Nije izvrsna, ali...

Međutim, četka nije "izvrsna", kao što je jedan kupac u recenziji naveo. Kvaliteta izrade u najmanju ruku nije najbolja. Djeluje vrlo lagano u ruci, gotovo poput dječje igračke, a manje kao ozbiljan električni uređaj za čišćenje koji bi trebao dugo trajati.

Također, gumb mi je u nekoliko navrata zapeo, pa nisam mogla upaliti ili ugasiti uređaj, što je prilično nezgodno i mislim da će upravo taj gumb prvi prestati raditi u skorije vrijeme. Barem se tako čini. 

Nedostatak je i što ima samo jednu brzinu, koja nije dovoljna za teža zaprljanja, pa je potrebno jače pritisnuti. No, za manje od sedam eura, možda očekujem previše, kao što sam već ranije spomenula.

Uređaj zapravo radi onako kako je opisano u oglasu - rotira se i čisti. Neke zamjenjive glave su korisnije od drugih, pa sam najviše koristila metalnu glavu i onu s najlonskim vlaknima. Odlične su za čišćenje tvrdokornih mrlja, no metalna glava nije prikladna za sve površine jer ih može izgrebati, pa sam češće koristila najlonsku.

Ostale zamjenske glave nisu ništa revolucionarno - zapravo su klasične spužvice, poput onih kojima biste prali suđe. Služe svrsi i to je to. Ovom četkom ribala sam kadu, umivaonike, pločice, tave, protvane i slično. Nemam velikih zamjerki na njen rad, osim već spomenutih - voljela bih da ima dvije ili više brzina pa da je "jača" i da je općenito bolje kvalitete.

 

Bih li je preporučila?

Bih li je preporučila? Da, ali ne nužno ovu verziju, već neku kvalitetniju. Ipak, ako ne želite izdvojiti puno novca, ova četka za 6.87 eura može poslužiti. Smatram da je ovo praktičan uređaj koji značajno olakšava čišćenje, prvenstveno jer štedi ruke od napornog ribanja i omogućava temeljitije čišćenje bez pauza.

Svatko tko se ikada borio s tvrdokornim mrljama u pećnici može prepoznati koliko ovakva četka može biti korisna. Za sve kojima su skuplje četke nedostižne, ova je dovoljno dobra opcija - a kad prestane raditi, barem niste uložili previše.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.