Ovako ćete osigurati da vaša kupaonica izgleda bezvremenski

Foto: ikea.com/emmezeta.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ODABIR savršenih pločica i drugih detalja za vašu kupaonicu može biti naporan proces, pogotovo ako želite pronaći ravnotežu između kreativnosti i bezvremenskog stila, a sačuvati funkcionalnost kupaonice. Budući da je preuređenje kupaonice velika investicija, važno je dobro promisliti o tome što u nju unosite kako ne biste poželjeli opet je preurediti nakon nekoliko mjeseci. Evo kako ćete umanjiti taj rizik.

Pogledajte kako vam izgleda ostatak doma

Najvažnije pravilo je da kupaonica stilom ne odskače od ostatka doma. Dizajnerica Julia Mack rekla je za Livingetc: "Razmislite o tome kad je vaš dom izgrađen i o stilu koji je važan za to razdoblje. Ako je vaš dom izgrađen 1920-ih i ima elemente Art Decoa, crno-bijele pločice će se dobro uklopiti."

Neka to bude baza koju ćete osuvremeniti. Držimo li se primjera crno-bijelih pločica, razmotrite moderne crne fuge koje će sakriti prljavštinu, a dobro se uklopiti u prostor. Vaša će kupaonica tako izgledati vječno i zanimljivo.

Dajte prednost klasicima

Klasici su stekli svoj status s razlogom, a to se odnosi i na kupaonske pločice. Pločice poput šahovnice su među tim klasicima, a ovaj je uzorak istovremeno moderan i retro. Mack savjetuje da boju pločica uskladite s veličinom kupaonice: "Za male kupaonice, odaberite pločice s visokim kontrastom, poput crne i bijele, a za suptilniji izgled odaberite kompatibilne boje poput kremaste i bijele."

Shannon Niehenke iz Narrative Design Studios također voli "klasični šahovski uzorak", a voli ga vidjeti u suptilnim bojama poput kremaste i terakote.

Posvetite se detaljima

Odabir vječnog stila pločica ne znači da ne možete eksperimentirati s uzbudljivijim dizajnerskim elementima u svojoj kupaonici. Slobodno se poigrajte detaljima, njih je puno lakše i jeftinije promijeniti nego pločice, a odlični su za uključivanje osobnog stila u kupaonicu.

"Svijetle i moderne boje u kupaonicama rezervirajte za lako zamjenjive dodatke poput ručnika, sapuna i svijeća kako bi vaš prostor uvijek izgledao svježe i privlačno", savjetovala je Mack.

Ručnik za goste, raznobojni, IKEA, 2.49 eura
Dozator za sapun, Emmezeta, 6.63 eura
Organizator Bamboo, Emmezeta, 15.93 eura

Pazite na odabir materijala

Kupaonica primarno treba biti funkcionalna. Ako to nije, zaista biste uskoro mogli imati potrebu za još jednom obnovom. Sabrina Maclean iz Hino Studiosa je pojasnila: "Pod u kupaonici mora biti tvrd, otporan na vodu i mora biti protuklizan kako bi se izbjegle nesreće."

Među najboljima su porculanske pločice jer su izdržljive i fleksibilne, a na tržištu su dostupne u širokom rasponu boja i dizajna. Prirodan kamen je također dobar materijal, no porculan je nešto povoljniji.

"Pločice su popularne za podove u kupaonici jer su manje porozne", rekla je Bea Pernia, osnivačica Bea Interior Designa. "Porculan izgleda čisto i prostor čini elegantnim."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.