Prema agentima za nekretnine, ovo su najčešće nepotrebne nadogradnje u domu

Foto: Pexles

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO gradite novi dom ili renovirate postojeći, morate donijeti mnogo odluka. Važno je ulagati pametno, bez obzira na budžet. Trebate osigurati da vaše investicije dodaju vrijednost vašem domu ili barem ne odbiju potencijalne kupce ako se odlučite za prodaju.

Ove nadogradnje agenti za nekretnine često smatraju nepotrebnim troškovima.

Bazeni

Iako bazeni mogu pružiti užitak, obično nisu isplativo ulaganje. Arhitekt i agent za nekretnine Amr Samahi za časopis Real Simple kaže da: "Bazeni mogu izgledati privlačno, ali zahtijevaju puno održavanja, visoke troškove izrade i povećane račune za vodu i energiju. Također, mogu odbiti potencijalne kupce koji nisu zainteresirani za dodatnu odgovornost."

Ipak, ako imate obitelj i planirate ostati u istom domu dugoročno, možda se isplati uložiti u bazen, posebno ako živite u toplijoj klimi.

Egzotične biljke

Uređenje dvorišta je važno, a biljke mogu znatno poboljšati izgled. No, treba paziti da se ne pretjera jer raskošni vrtovi s egzotičnim biljkama mogu biti skupi za održavanje i zahtijevati puno brige.

Prenamjene garaža

Ako živite u malom domu i razmišljate o pretvaranju garaže u ured ili sobu za goste, Samaha predlaže da dobro razmislite o tome. Pretvaranje garaže u stambeni prostor može smanjiti ukupnu funkcionalnost, osobito u urbanim područjima s ograničenim parkiralištem.

Sudoper na otoku

Agentica za nekretnine Amanda Leigh objašnjava da premještanje kuhinjskog sudopera na središnji otok može izgledati prikladno, ali u praksi može imati suprotan učinak. Umjesto toga, preporučuje da otok ostane veliki prostor za okupljanje i pripremu hrane, bez nereda od posuđa i polica za sušenje.

Peći za pizzu na otvorenom

Svi vole pizza party, zar ne? No, prema agentu za nekretnine Stevenu Gottliebu, vanjska pećnica za pizzu, iako zvuči super, vjerojatno neće biti puno korištena. "Organiziranje zabave s pravljenjem pizza može biti zabavno, ali pećnica je skupa i obično se ne koristi dovoljno često da bi se isplatila. Plus, tu je i problem čišćenja."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.