Ženu šokirala hrpa bačenih vensica ispred trgovine marke u Americi. Vans se javio

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JEDNA žena u Philadelphiji postala je viralna na društvenim mrežama nakon što je izrazila svoju zabrinutost jer je navodno vidjela zaposlenika Vansa kako baca hrpu uništene obuće ispred trgovine. Korisnica TikToka @soso_swag podijelila je snimku incidenta prošloga tjedna, a video je prikupio 2.6 milijuna pregleda do sada.

"Zašto, jebote, Vans?" kaže ona na početku videa. Kasnije primjećuje da je obuća izrezana kako se ne bi nosila.

@soso_swag to not only throw out brand new shoes but slash them so people in need can’t use them??? @Vans will not be coming back to your store anytime soon #vansphilly #vans #philly #greenscreen ♬ original sound - Sophia Schiaroli

"Bila sam na putu za trening i vidjela sam tipa kako bjesomučno baca te cipele ispred Vansove trgovine, a ja sam stajala ondje, kao, nekako zbunjena", prisjeća se Schiaroli u videu. Dodaje da ih nisu samo izbacili na ulicu s pripadajućim kutijama nego su ih i izrezali da ih ljudi ne bi mogli nositi. Kasnije Schiaroli kaže: "S populacijom beskućnika u ovom gradu, ovo je apsolutno odvratno."

Vans je rekao da su tenisice pljesnive i nisu prikladne za doniranje

Vans je reagirao na video putem priopćenja za medije. "Proizvodi se smatraju nesigurnima za doniranje zbog organskog rasta uzrokovanog vanjskim i okolišnim čimbenicima", rekao je glasnogovornik Vansa za Complex u izjavi.

"Vans će uvijek dati prioritet donaciji upotrebljivih proizvoda onima kojima je potrebna. Nakon što smo istražili situaciju na našoj lokaciji Walnut St., potvrdili smo da se ti proizvodi smatraju nesigurnima za doniranje", dodao je Vans u izjavi. "Unatoč tome, aktivno preispitujemo naše maloprodajne protokole kako bismo osigurali da se proizvodi ispravno recikliraju."

Vans nije jedini koji je prozvan zbog uništavanja svojih proizvoda

Kako piše Complex, unatoč tome što je Vans potvrdio da su tenisice uništene zbog plijesni i da ih nije bilo moguće donirati, neki korisnici prozivaju trenutne protokole brenda za zbrinjavanje tenisica zbog rasipnosti i nedostatka ekološke prihvatljivosti.

Vans nije jedina tvrtka za proizvodnju tenisica koja je prozivana zbog uništavanja svojih proizvoda i izbacivanja na ulice. U 2017. nekoliko vreća za smeće napunjenih uništenim tenisicama i opremom pronađeno je izvan Nikeove lokacije u SoHou.

Mimo toga, modne marke često se suočavaju s kritikama zbog uništavanja proizvoda u pokušaju očuvanja vrijednosti marke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.