Snijeg ohladio glave Štimčevih igrača pred odlazak u Wales: Pavlović odradio prvi trening

Foto: Bruno Konjević / Cropix

HRVATSKA reprezentacija odradila je posljednji trening pred put u Wales na šestu utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Pobjeda u gostima bila bi novi veliki korak momčadi Igora Štimca prema Brazilu nakon što su u petak eliminirali Srbiju s 2:0 na Maksimiru.

Umjesto izbornika, na današnjoj press konferenciji pojavio se Alen Bokšić: Bale je bolji igrač nego što sam ja bio. 

> Modrić je upozorio na snagu Walesa: "Ispraznili smo se protiv Srbije, ali opet ćemo zaustaviti Balea"

> Otpao i Šimunić, Štimac pozvao Matea Pavlovića!

> Kako je Olić poremetio planove Štimcu

Igor Štimac propustio je jučerašnji treing s reprezentacijom koju su vodili njegovi pomoćnici, ali unatoč jakom snijegu koji od sinoć pada širom Hrvatske, stigao je na vrijeme na Maksimir odraditi posljednje pripreme pred odlazak.

Prvi trening s reprezentacijom odradio je i Mateo Pavlović, branič koji je ove zime iz Zagreba otišao u Werder Bremen. Štimac ga je pozvao nakon ozljede Nike Kranjčara i Josipa Šimunića.


Lovren, Vida i Vukojević ulaze u prvu momčad protiv Walesa?

Pletikosa, Ćorluka, Šimunić, Strinić, Srna, Modrić, Kovačić, Rakitić, Kranjčar, Olić, Mandžukić. To je bilo jedanaest igrača koji su na Maksimiru istrčali protiv Srbije. Protiv Walesa su promjene nužne, "teško je igrati dvije utakmice u četiri dana, treba nam svježina i agresivnost", poručili su iz hrvatskog tabora. Štimac je miran jer na raspolaganju ima više raspoloženih igrača koji mogu uskočiti na mjesta Šimunića i Kranjčara.

Mjesto uz Ćorluku vjerojatno će pripasti Dejanu Lovrenu, a na desnog beka Štimac bi mogao staviti Domagoja Vidu, dok bi se Srna pomaknuo prema naprijed. U veznom redu očekuju se Modrić i Rakitić koji su uz Srnu nosili igru protiv Srbiju. Na "Otoku" se otvara još jedno mjesto u veznoj liniji. Gostujući teren i opasni Gareth Bale možda bi bili previše za Matea Kovačića, koji će nakon sjajnog debija za reprezentaciju biti Štimčev adut s klupe. Ognjen Vukojević zbog iskustva je u prednosti pred Radoševićem i Ademijem, no Dinamov veznjak mogao bi biti novo iznenađenje hrvatskog izbornika, koji je u prošlim utakmicama imao sličnu praksu (Sammir, Radošević, Kovačić).

U napadu ne bi trebalo biti dileme. Mario Mandžukić i Ivica Olić u vrhunskoj su formi, a na Maksimiru su demonstrirali kakvi su u paru. Olićeva brzina jedini je odgovor na Baleove sprintove, a Mandžukić je i dalje prvi hrvatski napadač. Jelavić, a tek onda Eduardo i Petrić, čekaju priliku iz drugog plana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.