Hrvatski stoper je ispao iz lige i nije igrao na Euru. Želi ga osvajač Europa lige?

Foto: EPA

HRVATSKI reprezentativni stoper Martin Erlić (26) ima iza sebe sezonu za zaborav. Njegov Sassuolo je ispao iz Serie A kao pretposljednja momčad prvenstva s 30 osvojenih bodova u 38 utakmica, a na Europskom prvenstvu u Njemačkoj je bio jedan od četvorice igrača kojima izbornik Zlatko Dalić nije dao ni minutu (ne računajući ozlijeđenog Nikolu Vlašića i dva rezervna vratara). Ipak, Erlić je bio jedna od rijetkih svijetlih točaka Sassuola u prošloj sezoni te to nije prošlo nezamijećeno.

Talijanski novinar Nicolo Schira, poznat kao stručnjak za transfere, objavio je da je za njegovo dovođenje zainteresirana Atalanta i da su se već obratili Sassuolu kako bi pokušali napraviti transfer. Podsjetimo, Atalanta je aktualni pobjednik Europa lige koju su osvojili pobjedom 3:0 u finalu protiv do tad u cijeloj sezoni neporaženog Bayer Leverkusena. Sljedeće sezone će igrati Ligu prvaka, a Erliću bi suigrač bio Mario Pašalić koji bi trebao produžiti ugovor s Atalantom do ljeta 2027. godine.

Najavio je odlazak iz Sassuola

Erlić je prije mjesec dana na press konferenciju na Rujevici tijekom priprema za Euro izjavio: "Ne baš pozitivna sezona za mene i za klub. Nažalost, klub i mi igrači smo donijeli neke krive odluke. Ušli smo u crni tunel iz kojeg je bilo teško izaći. Nadam se da se Sassuolo kroz godinu-dvije vraća u Serie A", rekao je, ali je ipak i najavio odlazak iz kluba: "Iskreno, ne zamaram se tim. Koncentriran sam na reprezentaciju. Za mene je jako bitno da igram u prvoj ligi, gdje god to bilo. Moguće je da ću nastojati pronaći sreću negdje drugdje."

Rođeni Zadranin je prošao omladinski pogon Dinama i Rijeke, a 2014. godine se kao 16-godišnjak priključio talijanskoj Parmi. Godinu dana kasnije je prešao u Sassuolo, igrao Primaveru pa išao na posudbe u Sudtirol i Speziju. U specifičnom transferu je za iznos od simboličnih 1000 eura prešao 2019. za stalno u Speziju, a Sassuolo ga je ponovno kupio 2021. godine za tri milijuna eura.

Prošle sezone je za Sassuolo nastupio u 32 utakmice te je postigao jedan pogodak. Ugovor s klubom ga veže do ljeta 2026. godine, a Transfermarkt procjenjuje njegovu vrijednost na tri milijuna eura. Za hrvatsku reprezentaciju je debitirao u lipnju 2022. godine te je od tada skupio devet nastupa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.