Beljo odbio Dinamo. Jedan od ključnih razloga je i Petković

Foto: Profimedia

DION DRENA BELJO (22) neće doći u Dinamo, doznaje Index. Hrvatski napadač je prošle sezone upisao 27 nastupa za Augsburg, klub koji je sezonu završio na 11. mjestu Bundeslige, ali je uglavnom bio zamjena te je na terenu proveo svega 612 minuta i za to vrijeme postigao dva pogotka.

Jakirović je zvao Belju

Dinamo je bio zainteresiran za mladog centarfora, no Beljo i njegovi agenti su odbili ponudu. Dinamov trener Sergej Jakirović kontaktirao je Belju i poručio mu da ga želi u momčadi, no Beljo je imao jasne razloge odbijanja. I dalje nije poznato hoće li Bruno Petković ostati u Dinamu, a to je itekako utječe na Beljin potencijalni status u redovima Modrih.

Belji je ključno jamstvo da će igrati, no ostankom Petkovića prostor za igru bi mu se smanjio. Pred Beljom je ključna sezona u karijeri u kojoj mora biti standardan prvotimac i nije htio riskirati dolaskom u Dinamo, koji mu ne može garantirati da će biti u prvih 11 Sergeja Jakirovića.

Beljo je u listopadu 2023. upisao prva dva nastupa pod izbornikom Zlatkom Dalićem, koji mu je u kvalifikacijskim susretima s Turskom (0:1) i Walesom (1:2) dao ukupno 55 minuta. Bio je i na klupi protiv Armenije, nakon čega nije igrao za Hrvatsku niti mu je Dalić dao pretpoziv za Europsko prvenstvo.

Dinamo ga je već htio dovesti

U karijeri je igrao za Istru, Cibaliju te prvu i drugu momčad Osijeka. Za Osijek je u 35 nastupa zabio deset golova uz tri asistencije, za Istru je u 37 nastupa 20 puta bio strijelac te četiri puta asistirao, a za Osijekovu drugu momčad imao je 38 nastupa, devet golova i tri asistencije.

Dinamo ga je želio dovesti i u siječnju 2023. iz Osijeka, ali je ipak otišao u Augsburg uz odštetu od tri milijuna eura. Ugovor s njemačkim prvoligašem vrijedi mu do ljeta 2027., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na četiri milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.