Bivši njemački reprezentativac: Ronaldo nije prestao misliti samo na sebe

Foto: EPA

PORTUGALSKA reprezentacija igrat će u petak protiv Francuske utakmicu čiji je ulog polufinale Europskog prvenstva. Očekuje se da će momčad na teren ponovno izvesti kapetan Cristiano Ronaldo, ali uoči utakmice sve je više kritika na račun legende i čak mnogi portugalski mediji smatraju kako više ne zaslužuje udarno mjesto u ekipi.

Strijelac 130 golova u 211 utakmica za nacionalnu momčad na ovom turniru u 366 odigranih minuta, u susretima protiv Češke, Turske, Gruzije i Slovenije, još uvijek nije postigao gol iz igre. Uputio je 20 udaraca. Protiv Slovenije mu je Jan Oblak obranio penal u produžecima, a brojne udarce iz slobodnjaka poslao je na tribine. Na kraju se iskupio realizacijom penala u raspucavanju.

"Povjerovao sam u te gluposti"

Pored Portugalaca, prema njemu je kritičan i bivši njemački reprezentativac Dietmar Hamann koji je igrao u finalu Svjetskog prvenstva 2002. godine: "Moram priznati da sam i ja povjerovao da je Cristiano Ronaldo postao momčadski igrač više nego što je to bio prije. I ja sam povjerovao u te gluposti, ali mislim da je opet pokazao svoje pravo lice.

Kad je počeo plakati nakon što nije iskoristio kazneni udarac na polovici produžetka. U tom trenutku sam pomislio kako se sve i dalje vrti oko njega. Nikada nisam vidio tako nešto, jer čim pokažeš svoje osjećaje, čim postaneš emotivan, gotovo je. To je bila točka u kojoj je trener morao reći: ‘Moraš izaći iz igre jer nisi u pravom stanju da nastaviš igrati."

Ipak mu je odao priznanje za zabijeni penal: "Moram mu dati kredit za preuzimanje odgovornosti i pucanje prvog jedanaesterca. Izveo ga je dobro, to je bio dobar udarac. No, priča o tome kako je on postao momčadski igrač je potpuna glupost. On samo misli o sebi."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.