NBA

Bogdanović riješio hercegovački derbi u Los Angelesu protiv sjajnog Zupca

Foto: Gulliver / Getty Images

MOSTAR je bio bolji od Čitluka u Staples Centeru. Bojan Bogdanović je potezima u ključnim trenucima donio pobjedu Utah Jazzu (120:107) kod LA Clippersa, za koje je Ivica Zubac odigrao jednu od najboljih utakmica otkako je u tom klubu. 

Bogdanović je za goste, kod kojih je najbolji bio Donovan Mitchell (30 koševa, sedam skokova, devet asistencija), tijekom 34 minute u igri postigao 17 koševa uz šut iz igre 6/16, a za tricu 2/5. Dodao je pet skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte.

Kod Clippersa su podbacili glavni igrači. Kawhi Leonard ubacio je 19 koševa, ali uz očajnih 6/24 iz igre i 1/7 za tricu. Paul George je imao 20 koševa i 10 skokova, ali uz šut iz igre 6/20.

Zato je Zubac bio sjajan. Za 27:45 minuta ubacio je 15 koševa (4/7 iz igre, slobodna bacanja 7/8), dok je s 12 skokova bio najbolji pod obručima na utakmici. Dodao je još dvije asistencije i jednu blokadu.

Napetu završnicu obilježili su hrvatski igrači. Tri minute prije kraja, pri vodstvu Jazza 111:107, Zubac je uhvatio loptu pod košem gostiju, pucao i promašio. Njegovu loptu pokupio je Bogdanović, nakon čega je ukrao loptu Leonardu pa tricom odveo Utah na velikih sedam razlike dvije minute prije kraja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.