Zašto je Zvezda ispod crte na tablici Lige prvaka, a Barcelona ispred nje?

Foto: Profimedia

ZANIMLJIVA situacija nakon prvog kola nove, revolucionarno redizajnirane Lige prvaka. Od ove sezone ona se više ne igra u glavnoj fazi po skupinama, nego je sada liga sa svih 36 sudionika na istoj tablici. Oni ne igraju svi sa svima, nego svaki klub igra protiv osam suparnika. Na kraju će se prvih 8 klubova plasirati izravno u osminu finala. Oni do 9. do 24. mjesta igrat će play-off za odlazak u nokaut-rundu. Oni od 25. do posljednjeg, 36. mjesta ispadaju iz Europe. 

Zato će na kraju biti važan svaki gol i bod. Pokazuje to situacija na tablici Lige prvaka nakon prvog kola. Premda su istim rezultatom (2:1) izgubili Barcelona, Leipzig, Sturm i Crvena zvezda, tri prva kluba su iznad, a posljednji ispod crte koja odvaja one koji prolaze od onih koji ispadaju.

Četiri kluba imaju najbolju gol-razliku od poraženih. Zašto je samo jedan od njih ispod crte?

Ova četiri kluba imaju najbolju gol-razliku od svih koji su izgubili u prvom kolu, ali Zvezda je sada na mjestu koje znači ispadanje iz Europe jer je jedina od poraženih sa spomenutim rezultatom izgubila na domaćem terenu.

Zbog pravila da se poslije gol-razlike i postignutih golova gleda broj golova u gostima, prvak Srbije se nalazi iza ostalih klubova koji su također izgubili s 2:1, ali oni su tim rezultatom poraženi u gostima. Samo iz tog razloga Zvezda je trenutno ispod crte kada je u pitanju mjesto u doigravanju za osminu finala.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.