Daily Mail: Hrvatska je opet dark horse Europskog prvenstva

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija u Rijeci se priprema za Europsko prvenstvo, koje će se od 14. lipnja do 14. srpnja održati u Njemačkoj. Momčad izbornika Zlatka Dalića nalazi se u skupini B sa Španjolskom, Italijom i Albanijom. U osminu finala proći će dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane. Poput njemačkog Sport1, i Daily Mail je predstavio Hrvatsku uoči Eura. 

"Hrvatska na Euro ponovno dolazi kao dark horse (pritajeni favorit, op. a.). Nikada nije među favoritima na velikim natjecanjima, ali sposobna je iznenaditi i zadati probleme većim nacijama. Bit će treći favorit za prolazak ovogodišnje skupine smrti, koja uključuje Španjolsku, Italiju i Albaniju. Ali ova je reprezentacija završila među prve tri na posljednja dva svjetska prvenstva te je tijesno izgubila u finalu Lige nacija prošle godine. Ne treba je shvatiti olako.

Euro u Njemačkoj mogao bi biti posljednja šansa za Hrvatsku s obzirom na to da će Luki Modriću, jednom od najboljih veznjaka na svijetu u proteklom desetljeću, to možda biti posljednji veliki turnir", piše Daily Mail u uvodu.

"Čini se da se Hrvatska približava kraju jedne ere"

Engleski novinari su o Daliću napisali da mu je ovo četvrti međunarodni turnir na mjestu izbornika. "Dosad je odradio odličan posao iako će se postaviti pitanje je li vrijeme za promjenu ako Hrvatska ne bude dobra na Euru s obzirom na to da nije impresionirala u kvalifikacijama.

Čini se da se Hrvatska približava kraju jedne ere s igračima poput Modrića, koji se približavaju reprezentativnoj mirovini, stoga će ovo biti jako važno natjecanje za Dalića", stoji u tekstu Daily Maila.

"Modriću se bliži kraj karijere, ali još uvijek igra na nevjerojatno visokoj razini"

Daily Mail je izdvojio igrače Manchester Cityja Matea Kovačića i Joška Gvardiola te Andreja Kramarića kao prvog strijelca Hoffenheima i Hrvatske u kvalifikacijama. No ispred svih je, smatraju, Luka Modrić.

"Modrić bi trebao igrati na devetom i vjerojatno posljednjem velikom natjecanju za Hrvatsku. Bliži mu se kraj karijere, ali još uvijek igra na nevjerojatno visokoj razini te je ove sezone upisao 45 nastupa za Real. Više nije redoviti starter Reala, ali i dalje je srce hrvatskog veznog reda.

Bude li ovo njegovo posljednje veliko natjecanje, bit će odlučan otići s uspjehom. Ovaj bi turnir mogao biti posljednji i za Marcela Brozovića, Ivana Perišića i Domagoja Vidu, koji su zadnjih godina bili velikani hrvatske reprezentacije. Iako je u teškoj skupini, Hrvatska je opasna i može frustrirati najveće momčadi i možda otići daleko", napisao je Daily Mail.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.