Delije su spremale invazije na Milano. Sad su im propale

Foto: Profimedia

TALIJANSKA policija i vlasti grada Milana zabranile su navijačima Crvene zvezde gostovanja na utakmicama koje u Ligi prvaka njihov klub igra kod Intera 1. listopada i Milana 11. prosinca. Ovakvu odluku Talijani su donijeli nakon procjene da bi dolazak velikog broja navijača Zvezde u zemlju značio ogroman sigurnosni rizik zbog žestokih sukoba koje su Delije prošle godine tamo imali s navijačima Rome.

Početkom veljače Delije su ih dočekale kod Olimpica te ih pretukli i uzeli im transparent jedne od udarnih grupa, Fedayn. Zatim su taj i ostale od njih otete transparente zapalili na utakmici u Beogradu uz poruku, kako su pisali srpski mediji, BBB-ima. Naime, navijači Dinama u dobrim su odnosima s navijačima Rome. Navijači Rome osvetili su se Delijama nakon Zvezdine košarkaške utakmice u Bologni.

Delije su spremale desante na Milano. Sad su im propali

Na utakmicu protiv Intera spremalo se oko 4 tisuće navijača Zvezde iz Srbije i inozemstva, a mnogi od njih već su kupili ulaznice. Srpski prvak se povodom zabrane oglasio priopćenjem:"Crvena zvezda apelira na sve navijače da ne putuju na istaknute mečeve, jer ulaz neće biti dozvoljen, kao ni okupljanje. Odluka važi za navijače koji žive u Srbiji, ali i svim ostalim europskim zemljama.

Talijanska policija je zabranila prodaju karata za bilo koju tribinu. Za kupovinu ulaznice je neophodna putovnica, a potom ime i prezime na karti i putovnici moraju biti identični prilikom ulaska na stadion. Crvena Zvezda napominje da je ovo odluka na koju klub nije mogao utjecati, te još jednom apelira na zvezdaše da je ispoštuju."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.