Dinamo i Hajduk se bore za Belju?

Foto: Profimedia

DION DRENA BELJO (22) mogao bi u ljetnom prijelaznom roku promijeniti klub. Hrvatski napadač je prošle sezone upisao 27 nastupa za Augsburg, klub koji je sezonu završio na 11. mjestu Bundeslige, ali je uglavnom bio zamjena te je na terenu proveo svega 612 minuta i za to vrijeme postigao dva pogotka.

Njemački insajder Florian Plettenberg u prosincu 2023. tvrdio je da je Beljo nezadovoljan statusom u Augsburgu, a pisali smo i da je Dinamo u takvoj situaciji bio zainteresiran dovesti mladog napadača na posudbu. U zimskom se roku taj posao nije ostvario, ali mogao bi u trenutnom, ljetnom periodu za transfere.

Dinamo i Hajduk zainteresirani za Belju

Naime, Dinamo i Hajduk su među sedam-osam klubova koji su pokazali interes za dovođenjem Belje na posudbu. Prema našim informacijama, konkretnih ponuda nema, no dva hrvatska kluba razmišljaju o povremenom članu hrvatske U-21 i A selekcije.

Dinamu bi eventualnim odlaskom Brune Petkovića bio potreban prvi napadač kako bi se borio za ulazak u Ligu prvaka i kako bi obranio dvostruku titulu u Hrvatskoj.

S druge strane, Hajduk je pod vodstvom novog trenera Gennara Gattusa najavio da će Marko Livaja igrati na mjestu desetke, a ne u špici. Potrebno je stoga pronaći centralnog napadača. Pisali smo da je sportski direktor Nikola Kalinić, donedavni napadač, kontaktirao Edina Džeku, no čini se da će bosanskohercegovačka zvijezda ostati u Fenerbahčeu.

Grafika: Sofascore

Dinamo je već pokušavao dovesti Belju

Beljo je u listopadu 2023. upisao prva dva nastupa pod izbornikom Zlatkom Dalićem, koji mu je u kvalifikacijskim susretima s Turskom (0:1) i Walesom (1:2) dao ukupno 55 minuta. Bio je i na klupi protiv Armenije, nakon čega nije igrao za Hrvatsku niti mu je Dalić dao pretpoziv za Europsko prvenstvo.

U karijeri je igrao za Istru, Cibaliju te prvu i drugu momčad Osijeka. Za Osijek je u 35 nastupa zabio deset golova uz tri asistencije, za Istru je u 37 nastupa 20 puta bio strijelac te četiri puta asistirao, a za Osijekovu drugu momčad imao je 38 nastupa, devet golova i tri asistencije.

Dinamo ga je želio dovesti i u siječnju 2023. iz Osijeka, ali je ipak otišao u Augsburg uz odštetu od tri milijuna eura. Ugovor s njemačkim prvoligašem vrijedi mu do ljeta 2027., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na četiri milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.