Turci: Hajdukova ponuda je zbunila Džeku

Foto: Profimedia

SREDINOM lipnja objavili smo da će Hajduk pokušati dovesti Edina Džeku (38) i Ivana Rakitića (36). Od tada su se pojavile brojne informacije hrvatskih, talijanskih, turskih i medija iz drugih zemalja o potencijalnom dolasku bosanskohercegovačke i hrvatske nogometne zvijezde.

Među ostalima, o potencijalnom dolasku Džeke u Hajduk danas piše turski Milliyet. "Iskusnog napadača Edina Džeku, kojeg Fenerbahče želi zadržati, zbunila je ponuda splitskog Hajduka", navodi turski medij. S jedne strane, Džeko bi dolaskom u Split bio blizu svojega doma te bi na kraju sjajne karijere više vremena mogao provoditi s obitelji. S druge strane, Fenerbahče ga želi zadržati.

Milliyet tvrdi da je to razlog njegove zbunjenosti. Precizinije, Džeko ne zna što bi napravio. Fenerbahče je stoga odlučio prepustiti mu da sam donese odluku. Ako poželi potpisati za Hajduk, Fenerbahče će ga pustiti, tvrde turski novinari.

Džeko je jedan od najboljih napadača proteklih 15-ak godina

Džeko je od prošloga ljeta igrač turskog velikana, s kojim ima ugovor do kraja lipnja 2025. godine. Minule je sezone u 46 nastupa zabio 25 golova te deset puta asistirao kroz 3288 minuta igre. Jedan je od najboljih europskih napadača posljednjih 15-ak godina, a nastupao je za Željezničar, Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter.

Poznata je i Džekina naklonost prema Hajduku. Njegov najbolji prijatelj je Senijad Ibričić, veliki miljenik Torcide, a također ima poveznicu s Hrvatskom jer je u Dubrovniku vlasnik restorana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.