Što se događa s Pjacinim transferom u Dinamo?

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

SERGEJ JAKIROVIĆ je na današnjoj press konferenciji u Maksimiru najavio Dinamove pripreme, koje su počele danas, ali je govorio i o eventualnim pojačanjima i mogućim dolascima. Jedan od njih je i Marko Pjaca, o kojem se već danima priča kao da je igrač Dinama, ali se njegovo ime nije našlo na inicijalnom popisu putnika na pripreme.

Gdje je onda zapelo? Kako smo pisali prošlog tjedna, Pjaca je prošao liječnički pregled, sve dogovorio s Dinamom i potpisao ugovor, ali klub danima odugovlači s objavom transfera. Razlog je što Dinamo s Rijekom još nije dogovorio način isplate njegove odštete, koja iznosi milijun i pol eura.

Dinamo je aktivirao klauzulu, ali...

Naime, Pjaca je po dolasku u Rijeku prošlog ljeta u ugovor ugradio klauzulu od milijun i pol eura, koju može aktivirati bilo koji klub iz HNL-a. Bilo je jasno da je to u biti klauzula za Dinamo, koju je hrvatski prvak u ovom prijelaznom roku odlučio aktivirati.

Prema ugovoru koji je imao s klubom, Pjaca s Rijekom tu odštetu dijeli u omjeru 50-50, što znači da bi mu pripalo 750.000 eura. Dinamo je pokušavao ispregovarati manju odštetu, što je Rijeka, razumljivo, odbila, a sad se pregovara u načinu isplate odštete.

Dinamu je problem milijun i pol eura. To je jako loš znak

Dinamo ugovorno može aktivirati klauzulu na način da je isplati u ratama, ali Rijeci je problem što porez na tu klauzulu mora platiti u komadu, nevezano s dinamikom Dinamove isplate. U prijevodu, Damiru Miškoviću ne odgovara da Dinamo odštetu plati u ratama i tu se sad klubovi natežu i dogovaraju se.

Ne bi tu trebalo biti problema, ali se sasvim nepotrebno čitava priča odugovlači. Dinamo na sve načine pokušava sniziti tu odštetu. Ako mu je trenutačno milijun i pol eura problem za igrača kao što je Pjaca, to je jako loš znak. A planovi u ovom prijelaznom roku su, što su i u klubu potvrdili, veliki.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.