Zvezda se iznenađujuće riješila Borjana. Golman se sad oglasio na Instagramu

Foto: EPA

MILAN BORJAN (36), vratar kanadske reprezentacije rodom iz Knina više nije igrač Crvene zvezde. Vijest je to koja je iznenadila mnoge navijače beogradskog kluba, a Borjan se na svojem Instagramu dugom i emotivnom porukom oprostio od bivšeg prvaka Europe. Tamo je proveo sedam godina, od čega je zadnju sezonu bio na posudbi u Slovanu iz Bratislave i trenutačno je bez kluba. Hrvatski navijači najviše ga pamte po izjavama da je rođen u Republici Srpskoj Krajini i "srpskom Kninu".

"Morao sam pustiti malo vremena da prođe kako bi se emocije, koje su prejake, mogle stabilizirati i kako bih mogao napisati koju riječ koja nikada neće biti jaka da opiše moju ljubav prema Crvenoj zvezdi", počeo je Borjan i nastavio: "Crvenoj zvezdi sa svim ljudima koji je čine: suigrači, treneri, uprava, ljudi koji se bave održavanjem, kuharice, higijeničarke i naravno naša najveća snaga, navijači koji svim srcem osjećaju i vole ovaj grb do koske!.

Mnoga djeca dolazila su s Kosova

Trudio sam se oduvijek da za svakoga imam lijepu riječ, razumijevanja i vremena da podijelim i radost i tugu. Radost sam umnožavao dijeljenjem, a probleme rješavao u tišini. Trudio sam se da budem stup na koji su se svi mogli osloniti i kako sam srce ostavljao na terenu, tako sam naučen da dajem sebe u svakom segmentu života podjednako i Zvezdi i svojoj obitelji. Najsretniji sam jer je moj sin ponosan na mene, vidim to, a da još nije ni svjestan veličine uspjeha i povijesti koju je ispisao njegov otac s Crvenom zvezdom.

Od svojeg rođenja moj sin šest puta je podigao pehar sa Zvezdom i sedmi put u Slovačkoj. Vjerujem da ću biti uzor kojem može težiti i da sam njegovo djetinjstvo ispunio radošću i srećom s Crvenom zvezdom, koja mu je sve. Raduje me i to što sam se trudio obradovati i usrećiti svu djecu.

Mnoga djeca su dolazila iz susjedstva, ali i s Kosova, iz dijaspore, putovali po cijelu noć da me zagrle i presretan sam što sam imao priliku uljepšati njihovo djetinjstvo. U mojem srcu je uvijek bilo i ima dovoljno mjesta za sve. Suvišno je govoriti o uspjesima i rezultatima koje smo napravili. Šest titula, tri duple krune, šest godina Europe....

Trudio sam se braniti i ono što je djelovalo da se obraniti ne može i suvišno je govoriti o emocijama s kojima se borim, koje su me ophrvale... Dovoljno je vidjeti da mi je bilo potrebno nekoliko dana da se ohrabrim i javno progovorim o odlasku iz Zvezde, ali sve što je lijepo ima kraj....

Znam da će sve biti dobro

Znam da sam mogao još mnogo dati Crvenoj zvezdi, ali važno je da čovjek vidi kada je vrijeme da ide dalje. Sretan sam jer znam da sam ostavio svoje suigrače u dobrim rukama i u dobrom raspoloženju, navijače s dobrim timom i Crvenu zvezdu u nizu ispisivanja novih uspjeha. 

Znam da će sve biti dobro i spreman sam da u nekom novom klubu svojim obranama donesem nove uspjehe. Hvala mojim suigračima, trenerima, upravi, svim ljudima koji su zaposleni u Crvenoj zvezdi na šest sjajnih i nezaboravnih godina. Posebno hvala navijačima koji su mi uvijek bili vjetar u leđa, zbog kojih sam želio i borio se i kada možda nisam imao snaga.

Uvijek sam nosio veliku dozu odgovornosti baš zbog vas kojima je Zvezda sve. S vama ovo putovanje će biti zauvijek zapisano ne samo u povijesti već i u mojem srcu. Hvala Vam, zauvijek Zvezdin vojnik Milan Borjan."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.