Dinamo više nema vremena za Vitezove Okruglog Stola. Novi trener mora doći odmah

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

SAMO četiri dana nakon epskog poraza u Munchenu 9:2, Dinamo je doživio novi debakl. Ovaj put ga je u 7. kolu SuperSport HNL-a sa 4:1 deklasirao Slaven, kojemu je to bila prva pobjeda u ovoj sezoni. Dinamo je četiri utakmice bez pobjede, ne zna gdje mu je glava i u ozbiljnoj je situaciji da ponovno potone na početku sezone i mora se čupati do njezinoga kraja. Momčadi koja je u dvije utakmice primila 13 golova u obje od tih utakmica najbolji igrač bio je Ivan Nevistić. Pametnom dosta.

Nakon horora protiv Bayerna i smjene Sergeja Jakirovića, očekivalo se da će Dinamo u Koprivnici malo doći k sebi. Protivnik je bio, do jučer, najneuvjerljivija momčad dosadašnjeg dijela prvenstva. Činio se idealnim da padnu dva, tri ili četiri komada i da se malo zaboravi Bayern. I pala su četiri, ali na krivoj strani i stvarno je teško odgovoriti na pitanje je li gore bilo primiti devet od Bayerna ili četiri od Slavena, uz svo dužno poštovanje momčadi Marija Kovačevića.

Novog trenera trebali su imati dogovorenog već u poluvremenu

Dinamova Uprava smijenila je Sergeja Jakirovića bez da je imala spremno rješenje za njegova nasljednika. Marko Marić i njegovi suradnici računali su da će Sandro Perković uspješno odraditi utakmice sa Slavenom, Banjolama i Lokomotivom, da će za to vrijeme Vitezovi Okruglog Stola vijećati i analizirati koga bi mogli uzeti za njegova nasljednika.

Krajnji rok za njegovo imenovanje stavljena je utakmica s Varaždinom 6. listopada. Jedino normalno što su mogli napraviti tijekom sinoćnjeg debakla je već u poluvremenu nazvati nekog s popisa kandidata i taj je morao već danas u 11 sati voditi trening.

Jer, protiv Slavena je brzo bilo sasvim očito da u Dinamovim igračima više nema krvi, a nonšalancija određenih igrača u kritičnim situacijama znak je da nema ni reda. Nevjerojatno je bilo gledati koliko se nekim zvijezdama nije dalo igrati obranu.

Petković je bio primjer kojeg nitko nije slijedio

Toliko puta zbog toga kritizirani Bruno Petković bio je jedan od rijetkih koji se maksimalno zalagao, ali neki njegovi suigrači samo su gledali kako se Slavenovi igrači prešetavaju kraj njih. Do te mjere da nisu u stanju bili napraviti ni faul da prekinu opasnu kontru iz koje je Slaven izjednačio.

U drugom poluvremenu inače mirni Kevin Theophile-Catherine ustao je s klupe i urlao je na Bernauera, koji mu je nešto odbrusio. Siroti Ivan Nevistić nemoćno je širio ruke i šutke gledao prema suigračima, a nakon utakmice je rekao da bi svi skupa “morali zaboraviti na milijune i spustiti se na zemlju”.

Dinamu trenutačno ne treba trener koji će nakon još jednog teškog poraza reći da ništa ne zamjera igračima. Dinamu treba trener koji će neke igrače poslati na hlađenje utakmicu-dvije, koji će napraviti rezove i koji će promijeniti krvnu sliku ove momčadi.

Dinamo ne izgleda kao da može dobiti Lokomotivu

Ona trenutačno ne izgleda kao da će lako dobiti Lokomotivu sljedećeg vikenda pod uvjetom da kup utakmica kod četvrtoligaša Banjola u srijedu ipak ne bi trebala predstavljati problem. Za novo Dinamovo vodstvo zadnjih pola godine bilo je kao iz bajke.

No, ona je naprasno završila katastrofom protiv Bayerna, a u Koprivnici je postala noćna mora. Velimir Zajec, Marko Marić i ekipa sad moraju pokazati da su dorasli ovom zadatku i nemaju više vremena. Ovo je prvi pravi ispit za njih i “vitezove”.

Super je bilo zabavljati se s rastom broja članova, objavljivanjem broja “izdanih ulaznica” za utakmice na Maksimiru, dizanju PR-a i vidljivosti na društvenim mrežama. Sad je vrijeme da se prime ozbiljnog posla jer je Dinamo u vrlo ozbiljnoj krizi s tendencijom da ona potraje.

I zato se s novim trenerom više ne smije čekati. Ne može o tome odlučivati 15 ljudi nego netko treba presjeći i reći tko će biti “taj”. I pritom se moraju staviti po strani eventualni osobni animoziteti, a navodno ih ima. 

Dva su kandidata za Dinamovu klupu

Trenutačno stanje u momčadi može riješiti, kako smo rekli, samo neka čvrsta ruka. Takvih je na Dinamovom radaru trenutačno jako malo, odnosno dvoje. Jedan je Nenad Bjelica, a drugi je Željko Sopić. Jednog ključni igrači u momčadi vole i cijene, a drugi je pokazao da kod njega nema privilegiranih nego da igraju samo oni koji su u pravoj formi.

Tko god bio od njih dvojice (ili ipak netko treći), on je na klupi morao biti još jučer u Koprivnici. Svako daljnje otezanje s imenovanjem trenera dodatno će produbiti krizu u kojoj se Dinamo našao. A prigovori i uvrede prema Dinamovom vodstvu, a bilo ih je sinoć oko svečane lože u Koprivnici, postat će sve glasniji…

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.