Modrić (39) odigrao maestralno. Ancelotti: Ovo je rokenrol. Luka je moj jamac

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ briljirao je u domaćoj pobjedi Reala nad Espanyolom (4:1) u šestom kolu La Lige. Gosti i donedavni drugoligaši poveli su u 54. minuti autogolom Courtoisa. Ali, slijedio je veliki preokret. U 58. minuti je izjednačio Carvajal, u 75. Rodrygo donio Realu vodstvo. Tri minute kasnije Vinicius ga je povećao na dva gola razlike, a rezultat postavio je Mbappe u 90. minuti. 

Foto: Sofascore

Realov legendarni hrvatski veteran (39) vodio je momčad kao kapetan u tek trećem nastupu kao starter ove sezone te pokazao treneru Ancelottiju da zaslužuje više prilika. Modrić je izdržao cijelu utakmicu i to na jako visokoj razini. Kao što svjedoči grafika s njegovim učinkom, u čak sedam kategorija bio je najbolji igrač utakmice. 

Modrić je imao i čak 6 ključnih dodavanja, a istaknuo se i dugim loptama. Imao je tek jedno netočno ovakvo dodavanje od osam pokušaja. Suigračima je priredio dvije velike prilike. Zbog svega navedenog zaslužio je visoku 8.2 ocjenu od Sofascorea.  

Nakon utakmice ga je nahvalio trener: "Večeras smo odigrali rokenrol utakmicu", počeo je Ancelotti, a na pitanje zašto Modrić nije češće starter odgovorio je: "Evidentno je da igrač koji igra više, puno brže dolazi u optimalno stanje.

Ali Luka je za mene uvijek jamstvo jer je uvijek na maksimalnoj razini. Kada je starter, ali i kao rezerva koja kreće u 70. minuti. Pa koliko je puta ulaskom u igru promijenio njenu dinamiku." 

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.