Dončić nakon debakla protiv Hrvatske: Vidio sam svoje brojke. Užasno

Foto: Stelios Stefanou/EUROKINISSI /PIXSELL

HRVATSKA košarkaška reprezentacija u Pireju je u prvoj utakmici kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Parizu nevjerojatnom igrom deklasirala Dončićevu Sloveniju 108:92 i napravila ogroman korak prema polufinalu turnira.

U srijedu Hrvatska igra drugo kolo protiv Novog Zelanda, a samo pobjednik turnira, na kojem su u drugoj skupini domaćin Grčka, Dominikanska Republika i Egipat, ići će na Olimpijske igre i upasti u skupinu A s Australijom, Kanadom i pobjednikom turnira u Španjolskoj. Ova pobjeda najvjerojatnije u polufinalu Hrvatsku miče od Grčke, koja je apsolutni favorit u drugoj grupi. 

Sjajan je bio kapetan Dario Šarić s 19 koševa, 10 skokova i 10 asistencija, odličan Ivica Zubac s 18 poena, osam skokova i pet asistencija, dok se Goran Filipović s 21 košem i pogođenih šest trica iz sedam pokušaja prometnuo u najboljeg strijelca Hrvatske. Danko Branković je uz šut 7/7 iz igre ubacio 15 poena, a Mario Hezonja dodao je 12 poena uz osam asistencija i šest skokova.

Sloveniju je predvodio Luka Dončić s 26 koševa, 11 skokova i 10 asistencija. Klemen Prepelič je ubacio 19 poena. Dončić je ostvario triple-double, ali je imao velikih problema sa šutim iz igre. Pogodio je svega 8 šuteva od 23 (35 posto). Na presici je rekao da je bio šokiran kad je vidio svoju statistiku.

Dončić u nevjerici 

"Vidio sam svoju statistiku, svoj postotak šuta. Užasno. Moram igrati puno bolje od ovoga," rekao je Dončić na konferenciji nakon utakmice.

"Mislim da je Hrvatska igrala odlično. Nadigrali su nas. Naša obrana nije bila dobra. Morali smo puno bolje odigrati obranu, počevši od mene. Moramo igrati puno bolje od ovoga i moramo igrati s puno više energije", rekao je jedan od najboljih košarkaša svijeta koji se zahvalio svom Dallasu što ga je pustio da igra za Sloveniju nedugo nakon NBA finala. 

''Čast mi je igrati za svoju zemlju. Nas je samo dva milijuna. Predstavljati ovu zemlju za mene znači sve. Želim reći hvala Dallasu. Pustili su me da igram i nikad nemaju problema s tim. Uvijek znaju da ću igrati za Sloveniju."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.