Evo koliko je Dinamo zaradio prvom pobjedom u Ligi prvaka

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO je na gostovanju pobijedio RB Salzburg 0:2 u trećem kolu Lige prvaka. Strijelci Dinama bili Sandro Kulenović u 49. i Bruno Petković u 84. minuti, a austrijski viceprvak je od 66. minuti imao igrača manje jer je direktan crveni karton dobio golman Alexander Schlager.

Zagrebačkom klubu ovo je bila prva pobjeda u novoj sezoni Lige prvaka nakon poraza od Bayerna (9:2) i remija s Monacom (2:2). Salzburg je doživio treći poraz nakon što nije uspio doći do bodova protiv Sparte Prag (3:0) i Bresta (0:4). Podsjetimo, trenera Dinama Nenada Bjelice nije bilo na klupi zbog crvenog kartona zarađenog protiv Monaca, pa je momčad vodio njegov pomoćnik Danijel Jumić.

U skladu s pravilnikom UEFA-e, Dinamo je zahvaljujući ovoj pobjedu zaradio i bogatu nagradu u iznosu od 2.1 milijun eura. Ove godine nagradni fond najelitnijeg klupskog natjecanja veći je nego ikada prije. Dinamo će od Lige prvaka zaraditi najmanje oko 34 milijuna eura, a svaki osvojeni bod dodatno će podebljati taj iznos. Remi s Monacom u prethodnom kolu bio je vrijedan 700 tisuća eura.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.