Ovo je tablica Lige prvaka nakon 3. kola. Dinamo je ispred Bayerna

Foto: Marko Lukunic/Pixsell

DINAMO je na gostovanju pobijedio RB Salzburg 0:2 u trećem kolu Lige prvaka. Strijelci Dinama bili su Sandro Kulenović u 49. i Bruno Petković u 84. minuti, a austrijski viceprvak je od 66. minute imao igrača manje jer je direktan crveni karton dobio golman Alexander Schlager.

Zagrebačkom klubu ovo je bila prva pobjeda u novoj sezoni Lige prvaka nakon poraza od Bayerna (9:2) i remija s Monacom (2:2). Salzburg je doživio treći poraz nakon što nije uspio doći do bodova protiv Sparte Prag (3:0) i Bresta (0:4). Dinamo je trenutno na 22. mjestu Lige prvaka. To znači da bi prvak Hrvatske, da je ovo kojim slučajem bilo zadnje kolo grupne faze, izborio nokaut fazu. Zanimljivo, Bayern je trenutno iza Dinama jer je izgubio i u drugom i u trećem kolu.

Podsjetimo, prvih osam klubova izborit će direktan plasman među 16 najboljih ekipa. Momčadi plasirane od 9. do 24. mjesta će u šesnaestini finala razigravati za preostalih osam pozicija. Prema većini projekcija, devet bodova na kraju grupe moralo bi biti dovoljno da prolazak u nokaut fazu.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.